Sumnja i ne zna prihvatiti NE!

01/01/2011

Prekinula sam s bivšim prije tri mjeseca, ali on me i dalje naziva svaki dan i uvjerava kako je odnos koji smo imali poseban i da trebamo obnoviti vezu. Jedan od mojih razloga za prekid bilo je to što bi svaki put kad bih vani pokušala popričati s nekim drugim frajerom, moj bivši napravio eksces na licu mjesta, započinjao svađe, prijetio i derao se, a da ne govorim o tome što je bilo poslije, kad bismo ostali sami. Na kraju mi se to njegovo nemoguće nepovjerenje i duboko uvjerenje da ga varam (a nisam ga nikad prevarila) toliko popelo navrh glave da sam ga napucala. On to ne prihvaća. Što da napravim da napokon shvati da ne želim biti s njim? Pritom, već sam počela izlaziti i s nekim drugim, što on čak i zna, ali ne da se smesti.

f

Prije svega - čestitam, dobro ste napravili. Agresivno, nasilničko ponašanje u vezi u kombinaciji s moljakanjem nakon prekida i ukazivanjem na to da ste vi bili 'posebni' očit je znak da je vaš bivši - bully - i da je samo pitanje vremena kad biste u takvoj vezi počeli dobivati i batine. Bježite od njega glavom bez obzira. Nažalost, nemojte očekivati da će prihvatiti vaše 'ne' kao odgovor.

Takve osobe ne vide partnera i svaku komunikaciju, pa i onu u kojoj im kažete da se gube, na neki uvrnut način smatraju produžetkom odnosa. Kao što nije vjerovao da nemate ljubavnike, tako ne vjerujete ni da mislite ozbiljno o prekidu. Vaš pravi prekid stoga neće doći iz upornog ponavljanja da ga ne želite, već prije iz - potpunog prekida komunikacije. Prestanite odgovarati na pozive i poruke, promijenite (zašto ne?!) broj telefona, ne dajte se ni pod koju cijenu uvući u razgovor na cesti... To je jedino što bi s vremenom moglo dati rezultata.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj