Kliknula sa šogorom

01/01/2011

Trebam savjet. Upravo sam izašla iz trogodišnje veze i nisam srljala dalje sve dok nisam na novogodišnjem tulumu srela bivšeg šogora moje najbolje prijateljice. Da ne duljim, odmah smo se kliknuli i izlazimo - evo već tri tjedna. Luda sam za njim (iako moja prijateljica, naravno, 'drži štangu' svojoj sestri). Ipak, dok sam ja već upoznala cijelu njegovu (biološku) obitelj, ne mogu se odlučiti da ga predstavim svojim starcima - jer je nekoliko godina mlađi od mene, puši jednu za drugom i ima tetovaže na vidljivim mjestima. Suludo je i pomisliti da bi se on svidio mojim starcima kad bi mu uopće dali priliku za to, a znajući kakvi su, ne vjerujem da je to moguće - oni već na prvu neće moći prijeći preko njegove dobi, navika i tih tattooa. Bliska sam s roditeljima pa mislim da bi im bilo bolje tu vezu zatajiti, a opet - ona postaje ozbiljna! Što da radim?

f

Aha, razumijem! Najvažniju stvar koja vam se trenutačno događa u životu zatajit ćete roditeljima da biste s njima - zadržali bliskost!? Veza vam postaje ozbiljna, ali ipak ne kao nekoliko pljuga i tattooa preko kojih je nemoguće prijeći!? Tko je neozbiljan partner u toj vašoj vezi: oslikani klinac s navikom koja je na društvenom udaru, ili brižna djevojka koja pod krinkom toga da svi oko nje ostanu zadovoljni pokušava sjediti na dvije stolice?

Morate pogledati u sebe i znat ćete. Na primjer, ako ste nedavno izašli iz dulje veze, možda još niste spremni za novu, iako vam se frajer sviđa. Ili vas možda plaši ozbiljnost veze pa u partneru tražite znakove neozbiljnosti? I pritom primjenjujte kriterije u koje ni sami ne vjerujete, pa ih pripisujete roditeljima, za koje zapravo ne znamo da ga ne bi prihvatili?

Koja vam je od tih veza - ona s roditeljima ili ona s partnerom - dublje u srcu? Drama koju projicirate na okolinu čini mi se manjom od drame koja se odvija u vama, a kad riješite tu unutrašnju - a u vezi s tim vam ne mogu dati savjet - vjerojatno će nestati i vanjska.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj