Kako da simpatija preraste u ljubav? (I pristane na vikend u Belgiji)

07/09/2015

Poštovani profesore, hvala vam puno na korisnim savjetima, stvarno činite dobro ne samo za pojedince nego i za cjelovito društvo! Isto tako i ja imam jedan problem za koji sam siguran da mi možete dati kvalitetan i učinkovit savjet. Dakle, upoznao sam prekrasnu djevojku iz Njemačke prošle godine. Zajedno smo radili 4 mjeseca, postali prijatelji, a kasnije i na Facebooku. Nakon ljeta smo krenuli svaki na svoju stranu i to prijateljstvo je polako blijedilo, izmjenjivali smo nekoliko poruka i na tome je stalo. Stvarno mi se sviđa i volio bih da probamo nešto više osim samo prijateljstva. Zapazio sam da i ona gaji simpatije prema meni te sam je iz tog razloga početkom ove godine pozvao da provedemo jedan vikend u Belgiji, na što ona još uvijek nije odgovorila, ali je nakon toga stavljala indirektne postove na svoj FB profil. Poslao sam i drugu poruku nakon 2 tjedna, ali opet ništa. Moram napomenuti da je poziv bio dosta opuštenog karaktera, više prijateljski. Nisam joj direktno rekao koliko mi se sviđa, želio bih to napraviti kad se vidimo, ali ne preko društvenih mreža i poruka. Sad sam malo zbunjen i ne znam kako da reagiram, ne bih htio biti dosadan i gnjaviti opet po treći put. A što je najgore vidim da na Facebooku baš ta cura najviše posjećuje moj profil. Molim vas, bio bih zahvalan ako imate kakvu ideju za moj slučaj. Znam da bi neki ljudi već odavno odustali i tražili sreću negdje drugdje, ali ja stvarno duboko osjećam za tu curu nešto posebno, stoga bih se rado borio za nju samo ne znam kako, na koji način i s kojim alatima. U nadi stručnog odgovora unaprijed zahvaljujem!

Ne mogu baš do detalja shvatiti na koji se to točno način odvijala vaša komunikacija, koliko ste zaista bili u kontaktu nakon 4 mjeseca zajedno provedenih na poslu u Njemačkoj. Kako si to zapazio da ima simpatije za tebe, ako ste se prestali čuti? Tu imam neke nejasnoće, ali čak i ako njih ostavim po strani, ipak mi ostaje da ako se neko vrijeme niste uopće čuli, ili ste se čuli rijetko, možda je za nju jednostavno prebrzo da je odmah pozoveš da idete zajedno na vikend u Belgiju.

To što se tebi čini da si zamislio vikend opuštenog karaktera i „više prijateljski” ne mora značiti da ga tako vidi i druga strana. Što to znači „više prijateljski”? Vikend na primjer uključuje noć – jesi li zamislio da prenoćite u odvojenim sobama, ili u istoj? Ne sumnjajući u to da si sve zamislio kao neko opušteno druženje, to kad ti nekog koga samo površno poznaješ pozoveš na vikend u Belgiju i ta osoba pristane je zaplet iz pornića, a ne rasplet iz života.

Ako djevojka nije pobjegla glavom bez obzira, nego se i dalje zalazi na tvoj profil i slično, možda situacija poput takvog izleta i nije nezamisliva, ali na ovaj ti zaobilazan način daje do znanja da je zainteresirana, a odgovorit će kad joj uputiš poruku koja za nju neće biti „presnažna”. No, naravno, nemoj ovo uzeti zdravo za gotovo – u njezinu glavu ne možemo ući i nitko osim nje same ne može reći što je u njoj.

Moguće je i da je ona u nekim svojim dilemama, previranjima i nesigurnostima, zbog čega joj tvoja pažnja na neki način odgovara, ali da nije spremna ni na što više od toga. Moguće je naprosto i nešto posve neutralno – na primjer, da je trentačno bez love za taj put, a smatra da ako ti sve platiš, da će imati neku obavezu, što ne želi, sve da joj se i sviđaš... Evo, pobrojali smo tri od milijun mogućih ishoda, od kojih jedan idu u prilog onog što i ti želiš, drugi ne idu, a treći je – recimo – neutralan.

Mnoge tuđe postupke spontano interpretiramo kroz vlastitu vrijednosnu prizmu i gledamo što neki od njih znači nama, a ne samoj toj osobi, koja nam se obraća. Za drugu stranu to već može biti znak da nismo laki sugovornici pa zapravo imam dojam da ta djevojka dobro čuva svoje granice. Što da ti kažem – po tvojem opisu ove vaše situacije, da sam ja cura... mislim da također ne bih prihvatio tvoj poziv. Ne vjerujem da je loše odlučila kad ne ide s tobom u Belgiju, ali vjerujem da bi ti u svojem uletu mogao naći načina da joj kažeš koliko ti znači.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj