Kad vas bivši ljubavnik ucjenjuje...

23/04/2014

Dugo sam razmišljala poslati mail ili ne? U vezi sam s dečkom 3 god i živimo zajedno, super nam je.. Na početku smo imali nekih problema pa sam ga u početku varala sa "osobom od povjerenja" kad je postalo sve ok i kad su se stvari popravile, tu i tamo sam ga opet prevarila (neznam ni sama zašto) valjda iz nekog straha da ne izgubim tu rezervu za loše dane!? Uglavnom, sada ne želim varati, ali me ta osoba kojoj sam vjerovala, ucjenjuje da će sada svi saznati ako se ne nađemo... Puno toga je u igri, POMOZITE!!!

Joj, nezgodno je kad tako pokloniš povjerenje nekoj osobi za koju se kasnije pokaže da to povjerenje nije zaslužila. Ono što ne razumijem je - čime te on točno ucjenjuje? Ne spominješ postoje li neki komplicirani tragovi tvojeg preljuba, u obliku fotografija ili videa - nadam se da je to zaista i ne postoje i da ovaj ipak samo blefira. Kakav je tvoj odnos prema bivšem ljubavniku neovisno o ovoj situaciji?

Jasno mi je ako s bivšim želiš minimalizirati kontakte, ali možda ne bi bilo loše iskomunicirati da nikakav njegov postupak neće promijeniti tvoju odluku da nećeš biti s njim - njega ne čeka nikakav "dobitak" nakon bijedne akcije koju najavljuje, koja predstavlja golemu zloporabu tvojeg povjerenja. Proizvest će samo štetu kojom će zapravo "zakopati" svoju ionako lošu situaciju u tvojim očima. Ja bih ti dakle savjetovao da pokušaš iskoristiti te argumenta da zadržiš situaciju između tebe i bivšeg ljubavnika.

Ako baš dođe do toga da nešto "otkrije", to tebe ne ostavlja bez manevarskog prostora - od toga da partneru sve priznaš, do toga da sve poričeš, a tu ti ne mogu dati drugi savjet do li da se pritom osloniš na svoj instinkt - i budeš spremna da i jedan i drugi izbor mogu imati svoje posljedice. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj