Kad u vezi nestane romantike i vatre

10/10/2015

S dečkom sam 2 godine, upoznali smo se sasvim slučajno i družili smo se prije nego što smo prohodali. Znala sam kakav je prema curama (nije bio baš dobrica) i sve ostalo sam znala što se može općenito saznati. Uglavnom na početku veze je sve bilo super kako to obično i ide, do sada me nije prevario (barem kako on tvrdi), makar mi je dao povoda da posumnjam u njegovu vjernost. No to je iza nas jer se promjenio dosta od kad smo zajedno i ovo mu je prva duža veza kao i meni, ali najviše me muči što mi ne poklanja dovoljno pažnje kao prije. Radi skoro cijeli dan i razumijem da je umoran od posla i uz to je promijenio posao tako da jako rijetko ima koji slobodan dan, što znači da manje vremena provodimo zajedno i sve te neke male lijepe geste s kojima mi popravi dan jednostavno su nestale, nema više one romantike i vatre kao na početku i htjela bih da nam se odnos popravi da nekako unesemo više komunikacije u vezu i više se povežemo. Puno bi mi pomogao neki savjet?

Količina posla zaista nas može pregaziti, na način da nam nije ni do čega kad se napokon s tog posla barem nakratko izvučemo – ili nam se barem tako čini. U tu petlju burn-outa vjerojatno upadne mnogo ljudi, posebno u ovo doba godine, kad se kod većine još i intezivira potreba za odmorom. Moram priznati da i ja znam upasti u takvu rutinu, iako su mi dosta jasne dvije stvari – da je taj stav linija manjeg otpora i da je veća kvaliteta privatnog života, kakva se postiže njegovanjem odnosa i pažnjom prema partneru, zapravo možda i efikasniji način uspostave distance prema prevelikim poslovnim zahjevima, od izvaljivanja doma na kauč i gledanja televizije. Ali, reci mi... tih malih lijepih gesti je nestalo samo s njegove strane, ili si ih i ti ukinula? Čekaš li samo neki njegov korak, ili i sama djeluješ?

Ako ti u vezi nedostaje komunikacije, da li je pokušavaš uspostaviti? Pa da onda vidiš kako će druga strana reagirati i hoće li tvoj pokušaj pasti na plodno tlo? Sori ako ti predlažem nešto što već radiš, ali kako ništa slično ne spominješ, pitam se jesi li zaista iscrpjela sve sa svoje strane prije nego što si počela vrednovati i analizirati njegove postupke, stavljajući sebe u superioran položaj procjenjivača koji se sam ne miješa u situaciju? Ako se na tvoje znakove pažnje ne razveseli, ili ne uzvrati, uglavnom, ostane hladan, kakav je, kažeš, i sada – onda je to „Houston, we have a problem“ situacija. Do tada, u to ipak ne možemo biti sigurni.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj