Kad se potencijalni frajer uplaši bivšeg...

20/01/2015

Bok, nemam pravu definiciju za situaciju u kojoj se nalazim. Priča je ovakva, nedavno sam upoznala tog dečka, poslije smo par puta izašli u društvu, imali smo lijep početak. Moj bivši dečko (koji me je ostavio) i naši zajednički prijatelji su me zivkali na telefon kad su nas vani vidjeli, s nepovjerenjem je slušao te razgovore i pitao me hoće li on imati nekih problema, ostavila sam mobitel sa strane, htjela sam samo biti s njim i ne dopustiti da mi prošlost prodrma odnos sa ovim dečkom. Nakon toga kad smo se dopisivali u jednom kontekstu mi je spomenuo bivšeg i prijatelje, prešla sam preko toga. Izašli smo još par puta skupa, između nas nije bilo ništa više od poljupca, svidjelo mi se provodit vrijeme s njim. Zadnji put kada smo se čuli pokazao je jaku nezainteresiranost, nije mi ništa rekao direktno, ali dalo se pročitati između redova. Sada u zadnje vrijeme stalno ga srećem, pokaže mi osmijeh od uha do uha i pozdravimo se, to je to. Ne znam otkud takav rasplet događaja, da li je privlačnost s njegove strane nestala tek tako, jesam li ju ja prouzročila a da ne znam kako. Da li je presudilo sto nije bilo intimnog odnosa,u to baš i ne želim vjerovati. Ne znam trebam li ga pustiti ili poduzeti nešto i da li bi to imalo učinka?

Sorry, ne znam ni ja – moraš to riješiti s njim. Kažeš da čitaš između redova, što je super indikator, ali opasna igra ako svoje zaključke donosiš samo temeljem čitanja između redova. Ako i on čita čita između redova – a to nije nezamislivo, jer se ne osvće na stvari preko kojih ti prelaziš – onda je moguće da ste vas dvoje svatko za sebe i o onom drugom i o vama kao mogućem paru zabrijali među jako različite redove.

Ne bi me čudilo da ti se čini da je to način ophođenja koji je tebi prirodan i na koji si navikla, ali nije jedini, a pitanje je koliko je efikasan. Tvoj bivši, čini mi se, ponaša se suprotno – kad te vidi s drugim, on ne čita između redova što bi to moglo značiti za tebe, njega i “vas”, nego nazove i zanovijeta. Meni to izgleda kao jezivo dosadno zabadanje, ali odgovor možda nije ni u suprotnom ekstremu – da se sve zaljučuje sam sa sobom.

Tvoj potencijalni frajer možda se prestrašio tvojeg bivšeg, ali možda se prestrašio i tebe u toj komunikaciji koja se pred njim odvijala. Možda “oseka” u vašem odnosu uopće nema nikakve veze s ni s kim osim s vama dvoma. Možda se predomislio. Možda se i on čuo s bivšom curom, koja ga je vidjela s tobom… Nitko tu ne može doći do odogovora bolje nego što ti možeš doći sama u izravnom kontaktu.  

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj