Izluđuje me nejavljanjem!

17/08/2015

Studentica sam druge godine i u vezi otkako sam došla na fakultet. Trudila se, govorila, voljela, i sve je uzalud, on ne razumije što radi i na koji način me vrijeđa i ponižava. Nikada mu nisam bila prioritet, uvijek su mu ekipa i dečki bili bitniji od mene. Nekoliko dana je ovdje sa mnom i kad ode u selo nazad, ja ne postojim za njega, ne javi se, iako sam to izričito zatražila od njega. Stalne svađe su me iscrpile i gubim živce, moj trud i volja jednostavno nisu dovoljni jer on ne reagira, čini se da mu nije stalo. Volim ga i bojim se kako ću bez njega, ali ne mogu više ovako. Što napraviti?

Žao mi je to čuti. Vjerujem u tvoj uvid – ovo kad kažeš da on ni ne zna na koje te sve načine vrijeđa i ponižava, kao i to da si od mučne veze iscrpljena. Ja ne znam ni tko si, ni odakle pišeš, zapravo ništa osim što vidim tvoje pismo, pa je sve što ti mogu reći to kako mi tvoje pismo zvuči. Zvuči mi lijepo, jako si se jezgrovito izrazila o svojem stanju u odnosu na vezu u kojoj jesi. Dobro mi zvuči kako kažeš „volim ga i bojim se kako ću bez njega, ali ne mogu više ovako.”

Iz toga čitam da si na nekoj točki već donijela odluku da ga ostaviš, iako je ta odluka i dalje za tebe teška. U tome da ga voliš, ali da si svjesna da vezi nema spasa, čujem i da visoko vrednuješ svoju ljubav i da si svjesna kako je ona moguća samo u dvosmjernom procesu i da te dvije stvari mogu postojati objedinjene, ali i svaka za sebe, te da neuspjeh veze samu ljubav ne čini manje vrijednom.

Činjenica da je tvoja ljubav neuzvraćena, tu tvoju ljubav ni na koji način ne obezvređuje, štoviše, možda bi je čak više obezvrijedila ti sama kad bi pristala ostati njezinim taocem, u vezi koja nije dobra. Zaista, prekidi često ne donose automatski kraj ljubavi i to je dobro imati na pameti. S obzirom da se činjenica da ga voliš, bar u ovom trenutku, s prekidom neće promijeniti, da je ljubav ono što će i dalje trajati i ostati s tobom kad se pojavi neki novi dečko, pokušaj ponoviti ovu svoju rečenicu koju sam citirao na način da iz nje makneš ljubav: „Bojim se kako ću bez njega, ali ne mogu više ovako.” Kako ti to zvuči?

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj