Ima li veza na daljinu šansu da uspije?

20/01/2015

Često čitam tvoje savjete i sada sam se našla u jednoj situaciji i voljela bi znati mišljenje treće nepristrane osobe. Naime, upoznala sam jednog dečka i zanimljivo nam je skupa, možemo razgovarati o bilo čemu, dobro se slažemo... Problem je u tome što on živi u drugoj zemlji. Ne možemo se često viđati pa nismo u vezi, već idemo polako. Iako se dobro slažemo, ponekad imam osjećaj da se samo poigrava sa mnom i da bi dolazio u posjet radi jedne stvari, koju naravno još nije dobio. Sviđa mi se, ali se nisam još zaljubila u njega i ne želim biti povrijeđena pa me zanima kako mogu prepoznati sviđam li se ja njemu stvarno ili mu je to sve igra da se zabavi nečim? Kao što sam rekla, u drugoj je zemlji pa smo prisiljeni komunicirat porukama i mobitelom. Stalno se javlja, ujutro čim se probudi, tokom cijelog dana i kad ide spavat. Znam da to pokazuje da misli na mene, ali zbog prošlih veza nemam baš povjerenja u muškarce. Zanima i me i što misliš, ima li takva veza ikakve šanse? Zahvaljujem na odogovoru!

Odvojen život nije prednost za vezu, ali je – posebno u današnje vrijeme – ne čini nemogućom. Ono što ja čujem je da ti se taj dečko često javlja, da ti je zanimljiv, da se dobro slažete. Zanima te da li mu je zaista stalo do tebe, jer si su mu dodala još ponešto, što je možda tvoja dobra intuicija, a možda tek samo negativan utjecaj prijašnjih loših iskustava – da se samo poigrava, da mu je samo do onog…

Sad kad smo to sve skupa još jednom ponovili i proveli s tim još malo vremena, stavi sve to što se tiče njega na trenutak sa strane i usredotoči se na svoje vlastite riječi: “Nisam se još zaljubila.” Mislim da je to ključno – daj si vremena i prostora. Zanima te ima li veza šanse? Evo - ako se zaljubiš, to će biti ona vrsta šanse koju ti možeš dati tom odnosu. Možda ti se tada cijela ta situacija učini drugačijom, vrijednom da uspostaviš odnos u kojem će u središtu biti ono što ti želiš, a ne tko je on, što je s njim, koja su njegova stanja, potencijalne mane, moguća i nemoguća ponašanja.  

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj