Dečko me vuče za nos i ne želi definirati vezu

14/05/2015

Priznala sam mu da mi se sviđa i mislila sam da će nakon toga pobjeći, ali nije, i u početku nismo definirali naš odnos jer je on rekao da ne zna di smo kaj smo i da o tome ne razmišlja. Nakon 2 mjeseca pitala sam ga opet, samo sam preformulirala pitanje i dobila odgovor da se on sada želi zabavljati, biti opušten jer je lani prekinuo vezu od 7 godina. Na to sam ja njemu rekla - OK, shvaćam, znači mi smo fuck buddies što on nije  potvrdio, ali nije ni negirao. Stvar je u tome što se on meni u početku stalno javljao, znala sam di je, kaj je (bar ono što mi je pričao), pitao me dal sam vani, gdje sam vani, razgovarali smo o svemu i svačemu. A ko se ne bi stigao javiti rekao bi mi razlog, češće je inicirao seks itd... Već nekih mjesec dana ja sam ta koja stalno inicira seks i rekla sam mu da mi se to više ne da, na što je on samo rekao, „Al vidiš da uvijek bude super.” Neki dan sam mu napisala poruku u kojoj sam mu rekla da smatram da je najbolje da svatko ode na svoju stranu jer osjećam da je došlo do zasićenja s njegove strane i mislila sam da će napisati da se slaže sa mnom i da je tako najbolje, ali to nije napisao već je reko: „Ej, sorry stalno sam u gužvi, imam neke zavrzlame, niš ne stignem nemoj se ljutiti, sorry što se nisam bar javio, nemoj se ljutiti.” Više ne znam što da mislim, radim, kak da se postavim, što on misli... Osjećam kao da me vuče za nos. Mislim si, nisi ružan, nisi glup nije ti problem naći neku za seks od koje ak hoćeš možes raditi malog majmuna, al daj onda mene pusti ak više ne ide... Help

Slažem se da te on vjerojatno vuče za nos, ali mi se isto tako čini da – ako je to moguće – ti za taj isti nos vučeš i sama sebe. Mislim da si u toj vezi, ili što je, već pristala na svašta što zapravo možda i nisi željela. Željela si definirati odnos, on nije – i niste ga definirali. Željela si vezu, on nije – i niste u vezi. Pristala si da budete fuck buddies, but there’s even no fuck any more. Poslala si mu poruku da ga napucavaš, ali kad je propetljao “Sorry”, odustala si.

Iz ovog svega što si napisala, ja nekako imam dojam da ti izbjegavaš stati iza sebe u konfrontaciji i kao da čekaš da druga strana „odobri” ono što ti želiš, predlažeš, čime se braniš. Ali bojim se da ti ovaj tip na tvoju SMS da ga ostavljaš nikad neće uzvratiti kako je to dobra ideja i kako se on s tim slaže. To od njega naprosto nećeš dobiti, prije će biti da će ti javiti „Ups, sorry, kuiš, mislim, ono...” što ćeš onda? Vratiti se? Pitaš se kad će te „pustiti”, na što ti odmah kažem dvije stvari.

Prvo – kako je počeo, pustiti te neće nikad. I drugo – on te zapravo i ne drži, nego si ti ta koja ostaje u tom za tebe nezadovoljavajućem odnosu. I Ima međutim jedna dobra vijest – tebi ne treba ničiji pristanak, ni potvrda, ni konsenzus da provedeš ono što osjećaš i ono što si naumila. Svoja si, slobodna i kad donosiš odluke ne trebaš konformirati sve oko sebe. Štoviše, dok to radiš, nije čudo da na kraju postupaš tako da su vi oko tebe zadovoljniji od tebe same.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj