Zašto se ljeti debljamo?

20/07/2011

Vrlo jednostavno. Godišnji je predodređen za ljenčarenje, na odmoru ne kuhamo pa jedemo na brzinu hranu koja je mnogo kaloričnija, a popije se i pokoja čašica

f

Sunce nas ljeti tjera na izlazak, više se krećemo i jedemo lakšu hranu, ali svejedno nam se dogodi da nakupimo koji kilicu viška. Ali to se obično događa na godišnjem odmoru jer kod kuće smo mnogo aktivniji. Kada dva ili tri tjedna samo ugađamo svojim željama i odmaramo se punim plućima, linija može trpjeti.

Većina se ljudi prepusti ljenčarenju iako su prije polaska na put bili puni planova za najrazličitije aktivnosti, od bavljenja sportom do istraživanja okolice mjesta u kojem ljetuju. Uz silno odmaranje nikome se ne da kuhati pa se jede brza hrana, puno roštilja i jela ispod peke, a o hladnim osvježavajućim slasticama u golemim količinama da i ne govorimo. Kalorija po kalorija i na kraju kući stižemo odmorni i zreli za dijetu.
Na odmoru odgovara i pokoja čašica alkoholnog pića.

Alkohol je kaloričan do bola, a ljeti obično pijemo koktele koji su kalorijske bombe s tisućama kalorija. Uz njih potamanimo i koju zdjelicu slanih grickalica pa kad sve zbrojimo, dolazimo do toga da ćete se nakon povratka kući sigurno zapitati - tko me to gleda s druge strane ogledala.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj