Zašto budućnost hrane leži u zelenom?

22/03/2018

Znanstvenici se slažu da je tanjur s dvije trećine namirnica biljnog podrijetla i trećinom mesa, ribe, jaja i mliječnih proizvoda izvrstan recept uravnotežene prehrane

Što je toliko dobro u mediteranskom načinu prehrane o kojem svi toliko pričaju? Tradicionalno je baziran na maslinovom ulju, svježem voću i povrću, a oni koji uživaju u njegovim blagodatima šalju jednostavnu poruku: 'Jedite više namirnica biljnog podrijetla, hranit ćete se bolje i živjeti lakše'.

Znanstvenici se slažu da je tanjur s dvije trećine namirnica biljnog podrijetla i trećinom mesa, ribe, jaja i mliječnih proizvoda izvrstan recept uravnotežene prehrane. Povećanje unosa namirnica biljnog podrijetla fantastično je jednostavan način kojim se brinete o vašem zdravlju i tijelu, ali također i o planetu na kojem živimo.

Naime, opće je poznato da biljne namirnice mogu biti nutritivno jednako vrijedne kao meso ili mliječni proizvodi, ali znatno manje iscrpljujuće po vrijedne prirodne resurse. Kako bi zaštitili okoliš stručnjaci smatraju kako budućnost hrane mora biti u zelenom tonu!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj