Zašto biste ovaj sok trebali piti svaki dan?

23/04/2018

Izvrstan je za sve one koji žele smršaviti ili održavati lijepu figuru te imati besprijekoran ten

Uvriježeno je ali i opravdano mišljenje da svi citrusi, pa tako i crveni grejp, odgađaju starenje. Čuvaju tkiva i jačaju krvne žile te kožu čine mekšom. Uz obilje organskih kiselina, beta karotena, pektina, terpena, kalcijevog oksalata, citrata te malu energetsku vrijednost izvrsni su za sve one koji žele smršaviti ili održavati lijepu figuru.

Sok od grejpa na popisu je dijetalnih napitaka jer potiče topljenje masnih naslaga pa ga uvedite u svoju svakodnevnu rutinu pijenja.

Ovaj "rajski" plod je svijetložute boje, najveći je među citrusima i gorko-osvježavajućeg okusa. Odlično djeluje na masnu kožu sa aknama, jer sadrži puno AHA kiselina. Fitotvari iz plodova agruma zaslužne su za jačanje stijenki kapilara i smanjenje razornosti slobodnih radikala. Ujedno su bogati vitaminom C i vitaminima B skupine, a posebno je važan visok sadržaj folne kiseline, zbog čega se preporučuju trudnicama i djeci u razvoju. Vrlo je važan i njihov povoljan sadržaj minerala koje sadrže, osobito kalija, kalcija, fosfora, željeza.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj