Sportski napitak po vašoj mjeri

13/05/2011

Multipower gotovi napici namijenjeni su svima, a osim što omogućuju pravilnu nadoknadu tekućine i elektrolita izgubljenih znojenjem, brzo gase žeđ i pružaju prijeko potrebno osvježenje. Ovisno o vrsti treninga, možete odabrati odgovarajući napitak koji će vam pomoći u ostvarenju konačnog cilja

s

Energetski napici bogati ugljikohidratima brzo opskrbljuju organizam tekućinom i energijom, popunjavaju energetske zalihe glikogena te na taj način povećavaju izdržljivost i smanjuju umor za vrijeme i nakon vježbanja.

Osvježavajući izotonični napici nadoknađuju tekućinu i elektrolite koji se gube znojenjem, a uz mali dodatak ugljikohidrata vrlo brzo popunjavaju energetske zalihe glikogena te na taj način smanjuju umor tijekom vježbanja te ubrzavaju oporavak.

dNapici s dodatkom taurina, kofeina i ekstrakta guarane, ako se uzimaju prije treninga, odgađaju umor, povećavaju koncentraciju i osiguravaju bolju izvedbu tijekom treninga, a time i postizanje željenih ciljeva. Taurin pomaže u zaštiti stanica tijekom intenzivnog treninga, a kofein i guarana ubrzavaju bazalni metabolizam, dakle potrošnju kalorija i pomažu proces otapanja masnoća, pri čemu podižu energetsku razinu organizma.

Niskokalorični napici s L-karnitinom u kombinaciji s intenzivnim treningom podupiru metabolizam masti, ubrzavaju razgradnju masnoća i osiguravaju dodatnu energiju.

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj