Smršavite uz čašu vode prije i nakon jela

19/03/2015

Važno je piti vodu, a to je još lakše kad znamo da čaša vode prije i nakon obroka može pomoći u eliminiranju suvišnih kilograma zato vodu u ruke i dočekajte proljeće vitke linije!

Prilikom topljenja suvišnih kilograma jedan od najvećih saveznika je voda. Ukoliko želite očistiti tijelo od toksina i viška masnoće pobrinite se da u sebe unosite dovoljnu količinu vode, a ona će činiti čuda za vaše zdravlje i liniju bez previše odricanja.

Naše tijelo sastoji se od 70% tekućine koja obavlja mnogobrojne funkcije – utječu na probavu, apsorpciju hranjivih materijala, cirkulaciju, transport nutrijenata, ali i održavanja tjelesne temperature.

Čaša vode prije jela

Nutricionistkinja Emily Dubyoski iz John Hopkins centra za regulaciju težine u Baltimoreu savjetuje dva decilitra vode deset minuta prije obroka.  Tako ćemo znati jesmo li zapravo gladni ili samo žedni.

Čaša vode nakon jela

Ubrzajte metabolizam tako što ćete popiti čašu vode tokom i još jednu nakon jela. Efekti koje čaša vode ima na metabolizam osjete se već 10 minuta nakon što ju popijete, a najveće ubrzanje metabolizma događa se 30 do 40 minuta nakon što smo unijeli tekućinu u organizam.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj