Pića koja je bolje izbjegavati

09/08/2013

Budite oprezni s onim što pijete, jer pića mogu sadržavati više kalorija nego što mislite...

Jednako je važno paziti što pijete kao i na ono što jedete. Samo zato što je nešto u tekućem obliku, ne znači da manje deblja od čokolade. Odabir pravog pića može ubrzati vaš metabolizam, obuzdati apetit i smanjiti ukupan broj kalorija.

1. Mineralna voda

Prebacivanje na dijetu i pijenje mineralne vode smanjit će količinu unesenih kalorija, ali to za posljedicu nema gubitak težine. Zato da biste utažili svoju žeđ pijte običnu hladnu vodu.

2. Voćni sokovi

Ovakvi sokovi jednako debljaju kao i gazirana pića, pogotovo ako nemaju 100 posto sadržaja voća. Umjesto njih pokušajte uvesti sokove od povrća kao na primjer sok od rajčice.

3. Smoothies

Samo zato što je voće baza pića, ne znači da je ono i zdravo. Preskočite dodatke kao što su sirupi, sladoled, med ili slatko vrhnje.

4. Energetska pića

Ako želite mršavjeti, u svakom slučaju izbjegavajte energetska pića. To su kalorijske bombe zbog količine šećera koju sadrže.

5. Kava s dodacima

Držite se čiste crne kave bez slatkih dodataka šlaga, vrhnja ili mlijeka.

6. Vina
Ako niste znali vina su prava energetska bomba pa pripazite kolike količine pijete.

7. Kokteli

Kokteli su ukusniji od piva, ali sadrže dvostruko više kalorija zbog svih šećera koje sadrže. Umjesto njih, radije se odlučite za svijetlo ili tamno pivo.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj