Ne šalimo se, ružičasti ananas doista postoji!

21/12/2016

Kakvi će to samo kokteli biti...

Jedna od stvari koje su obilježile proteklu godinu svakako je popularnost ružičaste boje. Od statement komada u puderastim nijansama, preko najpopularnijeg rose gold iPhonea i iPada u istoj nijansi, do hot pink modnih dodataka koji su bili neizbježni u ljetnim mjesecima. A kraj godine donio je još jedno ružičasto iznenađenje - ružičasti ananas!

Proizvođač voća Del Monte Fresh Produce uzgojio je ananas koji je umjesto žuti, pretvorio u ružičasti. Ananas žarko ružičaste nijanse spomenuti proizvođač nastoji proizvesti još od 2005. godine, a uzgajat će ih u Costa Rici. Ružičasti ananas stvoren je genetskim inženjeringom na način da se nastojalo postići da u razvoju voćke dođe do smanjene proizvodnje enzima zahvaljujući kojemu standardni ananas pretvara ružičasti pigment likopen u žuti pigment beta karoten. Likopen je pigment zahvaljujući kojemu su rajčice i lubenice crvenkaste nijanse pa je siguran za konzumiranje.

A osim što će izgledati jako privlačno, ružičasti ananasi će biti i nešto slađi od klasičnih ananasa, zbog čega će im službeni naziv i biti 'extra sweet pink flesh pineapple'. Svakako jedva čekamo isprobati, ili barem ukrasiti koktele zamamnim ružičastim kriškama!Photo credit: Instagram/thepineapplepatio

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj