Namirnice koje skidaju kilograme

13/03/2018

Ubacite ove namirnice u svoj obrok i kilogrami će se brzo istopiti...

Losos. Riba bogata omega-3 masnim kiselinama očito pomaže pri gubitku suvišnih kila. Njegova je zadaća ubrzati vaš metabolizam - na taj način izgara masti umjesto da ih pohranjuje. Istraživanja su pokazala da žene koje konzumiraju losos dva do četiri puta tjedno imaju manji indeks masti i izgledaju zdravije i mršavije.

Jaja. Zašto se jaja jedu za doručak? Mislite da takav doručak deblja? Nikako! Upravo je doručak s jajima jedan od zdravijih, no morate pripaziti da jaja nisu pečena na ulju i da ne konzumirate bijeli kruh (upravo to deblja). Jaja sadrže sastojak koji blokira apsorpciju masnoća.

Jabuka. Ova voćka sadrži 4 do 5 grama vlakna. Ne samo da imate osjećate sitosti, nego pomaže pri izvlačenju masnoće i kalorija koje ste unijeli kroz neku drugu hranu. Posljednje istraživanje provedeno na sveučilištu Penn State dokazalo je da ako pojedete jabuku 15 minuta nakon tjestenine sa sirom, kalorijski unos će se smanjiti za čak 187 kalorija.

Jogurt. Malomasni i nemasni jogurti imaju čak 20 posto više kalcija koji je potreban organizmu. Minerali iz grčkog jogurta usporavaju proizvodnju kortizola, hormona koji ubrzava proizvodnju šlaufića! Zato da biste izbjegli skrivanje na plaži i da biste se lakše ohrabrili za skidanje u badić, ubacite jogurt na svoj meni.

Kvinoja. Kvinoja je bogata proteinom te sadrži esencijalne aminokiseline koje pomažu mišićima. Uz svakodnevnu ili čestu konzumaciju može znatno pomoći pri gubitku masnoće i kilograma.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj