Najluđe celebrity dijete

05/03/2014

Poznati diljem svijeta redovito s entuzijazmom prezentiraju nove dijete koje prakticiraju. Mi i nismo baš oduševljeni...

Dijeta za čišćenje organizma

Prakticiraju ju Beyonce, Pink i Gwyneth Platrow

1

Ova dijeta podrazumijeva pijenje 6 do 12 čaša napitka dnevno, kroz deset dana. Napitak je na bazi limuna, a sadrži kajenski papar, javorov sirup i vodu. Dozvoljeno je svaki drugi dan popiti i čašu vode ''začinjenu'' s dvije žličice kuhinjske soli. Biljni čaj s laksativnim učinkom dozvoljen je navečer ako slučajno patite od konstipacije ili zatvora. I da, jesmo li spomenuli da ne smijete jesti ama baš ništa?

Keks dijeta

Prakticiraju ju Kim Kardashian, Snookie i Mandy Moore

2

Tipičan dan na ovoj dijeti podrazumijeva jedenje dva posebna dijetna keksa za doručak (keksi s niskom energetskom vrijednošću), plus jedenje jednog takvog keksa svakih narednih sat vremena do popodneva. Popodne se pije čaj uz koji je dozvoljeno pojesti dva keksa, a nakon toga se do večere jede jedan keks svaka dva sata. Za večeru se jede meso te još jedan keks kao svojevrsan desert.

Dijeta jabučnog octa

Prakticiraju ju Megan Fox, Fergie i Scarlett Johansson

3

Ova se dijeta sastoji u pijenju jabučnog octa neposredno prije obroka. Navodno pomaže u rješavanju viška vode iz tijela, ublažavanju nadutosti, a osim toga, navodno i smanjuje apetit. Iako ova dijeta ne djeluje baš opasnu u usporedbi s prethodne dvije, ona je opasna zbog velikih količina kiseline koju svakodnevno unosite u organizam i koja šteti želucu, ustima i zubima.

Dijeta dječje hrane

Prakticiraju ju Jennifer Aniston i Cheryl Cole

4

Ova se dijeta svodi na jedenje 14 porcija dječje hrane (nazovi kašica), nakon kojih se za večeru jede zdrava večera ''za odrasle'', i u veličini ''za odrasle''. Ovakva se prehrana prakticira dok ne postignete željenu tjelesnu težinu. Navodno ćete tijekom dijete biti zadovoljeni jer ćete jesti gotovo sve (doduše smiksano), ali u manjim porcijama. Nuricionisti uzozoravaju da dječja hrana ne sadrži dovoljno vlakana i kalcija, te da ovakva dijeta ne dovodi nužno do gubitka kilograma.

Korzet dijeta

Prakticiraju ju Jessica Alba i Dita Von Teese

5

Ova ''dijeta'' podrazumijeva nošenje korzeta barem 12 sati dnevno. Korzet vas pritišće pa zbog toga morate paziti što ćete pojesti i koju ćete količinu pojesti. Dugoročno, ova ''dijeta'' je iznimno opasna jer može oštetiti unutranje organe, smanjiti kapacitet pluća i oslabiti vaše mišiće. Osim toga, čim prestanete nositi korzet, dijeta više neće imati učinka. Ova bi dijeta trebala ostati u viktorijanskom vremenu kada je i izmišljena!

Photo credit: Profimedia

Mia Borčić

Novo

Komentiraj