Najbolje namirnice koje vam ljeto pruža

05/08/2013

Iako ste vjerojatno zaokupljeni tulumima i izlascima, nemojte zaboravite na zdravu hranu. Dodajte jednu vrstu ljetnog voća ili povrća svakom obroku...

1. Avokado

Ovo voće odličan je izvor vlakana i kalija. Možete od njega napraviti i guacamole umak i stavljati ga u sendviče i salate.

2. Trešnje

One će potaknuti aktivnost antioksidansa u vašem tijelu, što će vam pomoći u borbi protiv ljetne prehlade.

3. Kukuruz

Jednostavno ga skuhajte s maslacem ili na klipu. To je iznenađujuće veliki izvor vitamina, folne kiseline, niacina te vitamina C.

4. Zelene mahune

Savršena su grickalica s malo kalorija, bogate su vlaknima i veliki izvor kalcija. Obzirom da kuhanje uklanja neke od hranjivih tvari, pokušajte ih jesti sirove.

5. Limeta

Zaboravite neko vrijeme na naranče i potrebne količine vitamina C osigurajte si s limetom. Na taj način dobit ćete 25 - 30 posto preporučenog dnevnog unosa tog važnog vitamina.

6. Mango

Ovo voće ne samo da je slatko i sočno, ono također pomaže u smanjenju količine masti u tijelu pa ga jedite što češće.

7. Breskve

Imaju nizak sadržaj masti, a sadrže 10 različitih vitamina. Odlične su u kombinaciji sa sladoledom, u voćnim salatama ili kao osvježenje nakon izlaska iz mora.

8. Maline

Preventivno djeluju na sprječavanje nastanka zloćudnih tumora i usporavaju znakove starenja na tijelu.

9. Lubenica

Lubenica će pobijediti vašu žeđ, jer sadrži veliku količinu vode. Također je odličan izvor vitamina A, koji pomaže u održavanju zdravlja očiju.

10. Tikvice

Tikvice pomažu održati vašu vitku liniju, jer su pune vode i vlakana pa bi na vašem meniju trebale biti gotovo svaki dan. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj