Koliko biste voća trebali pojesti svakog dana

01/12/2016

Vjerovali ili ne, moguće je i pretjerivati s jedenjem voća...

Da nam je bila jedna kuna za svaki put kada nam je netko rekao da uzmemo nekog voća kag god smo poželjeli pojesti nešto slatko, zasigurno bismo bili milijunaši. Voće te navodno zasiti jednako kao i čokolada (ne nasjedajte na ovu obmanu!) pa su nas roditelji uvijek nutkali da ga što više jedemo.

Na voće se oduvijek nekako gledalo kao na slatki, zdravi ekvivalent slatkišima, no upravo je u tome problem - voće ima iznenađujuće puno šećera pa bi na njegov unos trebali pripaziti jednako kao i na unos bilo kojih drugih namirnica. To ne znači da biste odmah trebali izbaciti voće s menija, već samo da biste trebali pripaziti koliko ga i u kojem obliku jedete.

Smoothieji su najgora varijanta konzumacije voća jer su najkaloričniji, a gotovo nikada ne ostanete na samo jednome, zar ne? Voće biste trebali jesti svježe, i to količinski otprilike dvije šalice voća dnevno. Za one koji žive na pizzi, to se čini kao velika količina, no svi oni koji redovito čim ih uhvati osjećaj gladi posežu za nekom voćkom, ostat će malko razočarani. Ali svejedno, zapamtite da je unatoč kalorijama i dalje zdravije pojesti voće nego slatkiše!Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj