Kako do čvrstog i oblikovanog tijela

20/05/2011

L-karnitin je neophodan dodatak prehrani za postizanje atletskog, čvrstog i vitkog tijela

Reebok oprema

Važan je nutrijent koji se i inače nalazi u našem tijelu, a ima važnu ulogu u metabolizmu masti i energije. Transportira dugolančane masne kiseline u stanične mitohondrije, gdje se one koriste za dobivanje energije.

L-karnitin u kombinaciji s intenzivnim treningom podupire metabolizam masti, ubrzava razgradnju masnoća i osigurava dodatnu energiju. Jedno je od najboljih sredstava za prevenciju kroničnog umora, povećava energiju i izdržljivost, smanjuje upale i bol u mišićima, poboljšava oporavak nakon treninga, pročišćava krvožilni sustav.

dMultipower u svom širokom asortimanu sadrži različite proizvode s dodatkom L-karnitina. Možete birati između tekućeg koncentrata najviše čistoće i iskoristivosti, vitaminsko-mineralnih napitaka s dodatkom L-karnitina ili niskokaloričnih, ukusnih i lakoprobavljivih proteinskih shakeova sa smanjenom količinom ugljikohidrata i masti te dodatkom vitamina, kalcija, magnezija i L-karnitina.

L-karnitin je optimalan dodatak treninzima za sagorijevanje masnoća i regulaciju tjelesne mase te se preporučuje uzeti ga pola sata prije treninga. Proteinski shake je najbolje konzumirati nakon treninga, za oporavak, ali i kao zamjenu za obrok tijekom dana jer osigurava dugotrajan osjećaj sitosti, a ujedno je ukusan i niskokaloričan.

Bitno je napomenuti da je za optimalne rezultate ključna kombinacija L-karnitina, smanjeni unos kalorija i fizička aktivnost.

 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj