Čokoholičari, dobre vijesti! Izgleda da je čokolada svaki dan ipak dobra za zdravlje!

05/09/2016

Ispričavamo se, jer pišemo ovo ustiju punih - čokolade!

Čokoholičari imaju razloga za slavlje, i to zahvaljujući novom istraživanju koje je objavila udruga American Heart Association.

Istraživanje je pokazalo da postoji veza između dnevnog konzumiranja čokolade, i zdravlja srca, po saznanjima koje su objavljene u Epidemiology/Lifestyle 2016 Scientific Sessions.

ČOKO

Studija je 2 godine promatrala životne i prehrambene navike više od 1100 odraslih osoba od 18 do 69 godina i zaključila da konzumiranje 100 mg čokolade svaki dan ima veze sa nižim otporom inzulina i s enzimima jetre, koji su indikatori rizika od bolesti srca.

Čokoljupci često izgledaju mladolikije nego što doista jesu, fizički su aktivniji, i imaju manje kroničnih bolesti, od onih koji toliko ne vole / ne jedu čokoladu.

I to nije sve: prošlog je mjeseca časopis Appetite objavio vijest da je redovito konzumiranje čokolade dobro za bolje kognitivne funkcije možga — uključujući i bolju memoriju, organizaciju prostora i razumijevanje.

ČOKO

Portal Delish.com objašnjava da su pozitivni učinci zapravo zbog flavanola iz kakaovca, podgrupe flavonoida iz čokolade. Tamna čokolada (30% do 70% kakaa) sadrži najveći stupanj flavanola, koji su prissutni i u grožđu, jabukama, i crvenom vinu.

A sad, ispričajte nas još jednom, jer iz ovih stopa kidamo ka prvom dućanu s čokoladom!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj