6 stvari koje trebate jesti ako želite izgledati mlađe

12/02/2019

Ove će vam namirnice dodati godine mladosti

Ima više namirnica od zelenog čaja, koje vas mogu pomladiti. Ovo su neke od njih...

Grašak

Nije zapravo bitno kako jedete grašak, bitno je da ga jedete. Dokazano je da grašak zbog antioksidansa koje sadrži, usporava starenje na razini stanica.

Orasi

Za orahe je već dokazano da imaju pozitivan utjecaj na moždanu aktivnost, ali jeste li znali da ako jedete orahe više puta tjedno, možete dodati nekoliko godina svom životu? Nažalost, isto ne vrijedi i za kikiriki.

Mrkve

Karotenoidi, koji daju mrkvi njezinu narančastu boju, također usporavaju znakove starenja, a vitamin A kojeg također ima puno u mrkvi štiti kožu od bakterija, virusa i starenja.

Sardine

Može vam se činiti neočekivanim da su se sardine našle na ovom popisu, no zapravo vas to ne bi trebalo iznenaditi. One su bogate omega - 3 masnim kiselinama, koje smanjuju rizik od dijabetesa ili srčanih bolesti. Osim toga sadrže i vitamin B12, koji je također ključan za mladolik izgled. Dodatni je bonus kako sardine obično ne sadrže toksine kao tuna i ostale veće ribe, upravo zato što su male pa su na dnu hranidbenog lanca.

Kokos

Važno je da vaša prehrana sadrži zdrave masti, kakvih ima u tropskom voću, Jedno je istraživanje pokazalo kako upravo takve masti iz kokosa sprječavaju uništavanje i starenje DNK koda.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj