5 namirnica savršenih za borbu protiv suvišnih kilograma

27/08/2015

Upravo ove namirnice trebale bi se što češće naći na vašem tanjuru želite li se riješiti suvišnih kilograma...

Svježi sir. Jako puno bjelančevina i jako malo ugljikohidrata i masti se može pronaći u svježem siru, namirnici koja je izvrsna za dijetu. Zbog poprilično neutralnog okusa idealan je za kombiniranje s ostalim namirnicama, kao npr. bananama, breskvama, koštunjavim voćem. Jednostavan, brz i ukusan doručak!

Jaja. Jaja su bogata bjelančevinama, mnogim drugim hranjivim sastojcima te zdravim mastima. Odličan su izvor osjećaja sitosti pa se preporučuju osobama na dijeti.

Kuhani krumpir. Krumpiri su, osim što su ukusni i zasitni, izvrsna dijetetska namirnica koja je bogata kalijem koji doprinosi stabilnosti krvnog tlaka. Zahvaljujući brojnim hranjivim sastojcima koji se nalaze u krumpiru, a koje naše tijelo treba, odabirom upravo ove namirnice izvlačimo maksimum iz pojedenog obroka.

Avokado. Dok je većina voća bogata ugljikohidratima, avokado obiluje zdravim mastima. Avokado sadrži mononezasićene oleinske kiseline koje se nalaze i u izrazito zdravom maslinovom ulju.

Losos. Baš poput jaja, i meso lososa je bogato visokokvalitetnim bjelnačevinama i zdravim mastima. Osim toga, losos je bogat jodom i omega-3 masnim kiselinama koji djeluju protuupalno pa je, osim što je dobar za dijetu, dobar i za zdravlje.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj