Na prevaru sam s njim napravila dijete – nakon čega se preselio u drugu zemlju

14/11/2013

Marija L. (25), trgovkinja, samohrana je majka desetomjesečne kćerkice. Njezin bivši sad živi na drugom kontinentu

“Nikad nisam imala dečka poput Svena, nekog toliko zrelog, dobrog prema meni, uspješnog i financijski stabilnog. Izlazili smo pet mjeseci, tijekom kojih se prema meni ponašao kao prema princezi. Bila sam oduševljena, no moja je sreća kratko trajala jer je njegovo oduševljenje preko noći splasnulo. Postao je nekako hladan i distanciran pa sam se uplašila da će me ostaviti. Da se ohladio. Ili upoznao nekog tko mu se svidio. Ili da ga je njegova obitelj nagovorila na to da me ostavi jer je njegova majka od prvog dana smatrala da nisam dovoljno dobra za njezina sina (on ima fakultet, ja nemam, on je iz dobrostojeće obitelji, ja sam iz radničke...).

Sjetila sam se kako mi je rekao da bi se jednog dana volio oženiti i imati puno djece, pa sam pomislila da bi nas dijete zbližilo, da bi ga vratilo na pravi put. Potajno sam prestala uzimati kontracepcijske pilule. Zatrudnjela sam za dva mjeseca. No njegova reakcija nije bila onakva kakvu sam očekivala. Poludio je, rekao mi je kako ga nitko neće djetetom ucjenjivati da ostane u nekoj vezi. Nakon toga više nismo imali nikakva kontakta. Nakon što sam rodila nazvala sam ga i rekla mu da je postao otac.

Nije došao vidjeti dijete. Kad je Stela navršila tri mjeseca, stiglo je pismo od Svena, u kojem me obavještava da se preselio u SAD, da će plaćati alimentaciju, ali da ne želi imati ništa s nama. U kuverti je bilo i dvije tisuće kuna. Šokirala sam se. Potajno sam se nadala da će se predomisliti. Nije mi jasno kako se čovjek može odreći vlastita djeteta i žalim zbog svoje odluke. Obožavam svoju kćer, ali biti samohrana majka je puno teže nego što sam mislila. Nikad ne bih savjetovala ženi da djetetom pokuša zadržati muškarca.”

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj