Kako chatati cijeli dan (i ne dobiti otkaz)

16/01/2020

Bilo bi šteta da propadnu ovi trikovi vrhunskih neradnika

Ako vam je posao vezan uz komp, možete se kladiti da većinu slobodnog (ok, radnog) vremena provodite dopisujući se na Google Chatu. Neki šefovi (kladimo se većina) jako dobro znaju za to, i to uglavnom zato što to i sami rade. Ako ste u panici da vas ne skuže, evo nekoliko lukavih trikova kako chatati do mile volje bez straha od otkaza.

Instalirajte opciju “isključi”

Svi smo oduševljeni opcijom Panic Button na Chromeu. Neka stoji na vašem toolbaru u slučaju da vam šef priđe s leđa jer će automatski sakriti sve vaše aktivne prozorčiće, ali sačuvat će ih ako ih poželite ponovno otvoriti. Dakle, kada šef ode, samo kliknite i vaš Gchat će se ponovno pojaviti pa možete nastaviti dopisivanje.

Kupite privatnu zaštitu

Zaštitite svoju privatnost od šefove špijunaže screen filterom, koji možete kupiti za manje od 40 dolara na Amazonu. Kada ga instalirate preko cijelog ekrana, samo osoba koja sjedi preko puta ekrana (a to znači samo vi) može vidjeti što radite. Ako netko pita čemu to sve, uvijek možete reći da ste to napravili kako biste zaštitili od zračenja s ekrana, što s druge strane i nije daleko od istine.

TYPE-0489705420

Odaberite "full-screen" opciju

Drugi način da zaštitite privatnost jest da brzo ­otvorite novi web prozor i koristite prečac da ga uvećate tako da zauzme cijeli ekran (ctrl + cmd + F za Mac i F11 za PC). Zašto? Zato što će ta nova stranica pokriti bilo koju stranicu za chatanje. A vaš će šef misliti da radite na nekom jako zahtjevnom istraživanju, a ne da guglate bivše i buduće.

Enter Pro Mode

Da, istina je: Google Docs je novi grupni messenger. Pozovite frendove da editiraju stalnu stranicu Google Doc i zamolite ih da svi pišu direktno u taj dokument. Tako će se činiti kao da radite na nekom super važnom izvještaju dok zapravo prepričavate nove dogodovštine “Gospodina Savršenog”. Nazovite ih profi, tipa “Lista obveza” ili “Ciljevi za ovaj mjesec”, i svi koji ih vide pomislit će: “Vau, tako je predana poslu!”

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj