Jeste li više od selfieja?

25/01/2016

Znate li što je zajedničko Cosmopolitanu i selfieju, pritom ne mislimo na koktel Cosmopolitan i one selfieje koji nastaju nakon nekoliko pića previše zvan drelfie, nego na hrvatsko izdanje časopisa Cosmopolitan i vrstu autoportreta zvan i “sebić”?

E pa, nećete vjerovati, ali oni su skoro vršnjaci, s tim da će Cosmo ove godine napuniti 18. rođendan, a selfie se rodio prije točno 14 godina, a oboje krasi ista kvaliteta - zabavni su i pomoći će vam da bolje shvatite sebe.

Ok, selfie je možda još stariji, ali prvi je put spomenut na australskom forumu 13. rujna 2002., a prvo izdanje hrvatskog Cosmopolitana osvanulo je na kioscima u travnju 1998., one iste godine kad smo se zauvijek zaljubili u cure iz "Seksa i grada". A što bi rekla Carrie, što se dogodilo "in the meanwhile" osim što je Cosmopolitan osvojio cijeli kozmos, što onaj stvarni, što virtualni na svim društvenim mrežama, a selfie je 2013. proglašen riječju godine?

Čini se da selfie, osim zabave i slave, donosi i određenu društvenu moć te ozbiljnost. Naime, i same kraljice selfieja, na čelu s obitelji Kardashian, priznaju da okinu petsto komada prije nego što odaberu jedan vrhunski koji će pokoriti svijet u nekoliko minuta. Zašto vam ovo pišemo? Ma neeee! Ne tražimo od vas da se cijeli dan fotkate pred ogledalom, nego vam samo želimo reći da uskoro pripremamo veeeeliki natječaj "Ja sam više od selfieja" jer duboko u sebi znamo da se iza svakog zabavnog, otkačenog, profesionalnog, očaravajuće selfieja krije jedna puno dublja dimenzija i da je svaka Cosmo djevojka priča za sebe.

Dok čekate pomne upute za novi natječaj, kategorije i parametre, pogledajte tko je pobijedio prošle godine i kako smo se sjajno zabavili. Uskoro više...

u

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj