Finalistice 4. kruga natječaja Postani Cosmo djevojka

28/04/2014

Zadatak je bio sljedeći: pošaljite nam tutorial u kojem ćete predstaviti vaš savršeni GO EXTREME make up look. A ovo su tri nagrađena rada koja ulaze u finale

Barbara Jagodić

Savršen make up look je onaj za koji vam kažu "Da barem ja tako izgledam bez šminke". Pretjerivanje u ničem nije dobro, pa tako ni u make upu. Ako istakneš sve, ne istakneš zapravo ništa, stoga se vodim onim da je manje više. Krema ili primer ide prvo, to me još majka naučila.

Druga lekcija je bila: "Istakni ili oči ili usne, nešto mora biti dominantno."  Kod mene su to uglavnom oči. Korektor ispod očiju (ružičasti korektor kojeg nanesete samo na unutarnji dio podočnjaka i ostavite da se upije 5 minuta prije nego ga razmažete super "ubija" veliko plavetnilo) da skrije sve neprospavane noći, crna olovka i crna the Falsies maskara na očima da dodatno odvuče pogled s podočnjaka i unese malo drame u tuđoj šarenici ("Jesu li joj to prave trepavice ili je neki trik?" te par poteza četkom s rumenilom dovoljno je da prekrije sve nesavršenosti, a opet dozvoli licu da bude prirodno i ženstveno. To je meni savršeno!

Za korak više tu je višebojno sjenilo da zaigra lice. No za opake i posebne zgode nastupa crveni ruž, kojeg ne može nitko ignorirati! Da, puder u prahu izbjegavam jer upada u moje prve 30-something bore i ističe ih, eto vam još jedne tajne što da izbjegavate posebno ispod očiju!:))

Keep calm and stay beautiful. Nesavršenosti su najčešće u našim glavama.

yAnica Mirosavljević

Prirodni, nenametljivi look koji najbolje ističe crte lica i prirodnu ljepotu svake žene često zna biti upravo i najteži i najkompliciraniji make up zadatak. Prije svega, na lice nanesite sloj hidratantne kreme. Potom nanesite na lice sljedeće: korektor, tekući puder, puder u prahu, rumenilo, sjajilo na usne, obrve iscrtajte i naglasite njihov oblik sjenilom za oči u nijansi boje kose.

Sjenilo za oči: koristeći kist za sjenilo, nanesite svijetlu nijansu sjenila od gornje linije trepavica do arkade (kosti ispod obrva). Nakon toga, nanesite sjenilo prirodne nijanse na donji dio kapka te prema pregibu. Maskara: maskara s izrazito crnim pigmentima najjače naglašava oči. Umjesto crne, izaberite smeđu nijansu. Pri nanošenju maskare, četkicu postavite na korijen trepavica i vrteći četkicu, nastavite prema vrhovima.

Sanja Srdić

Moj najdraži make-up look definitvno je smokey eyes, u raznim varijacijama. Koristim ga gotovo svaki dan, s malim modifikacijama, ovisno o prigodi za koju se spremam. Kada se spremam za izlazak recimo, koristim tamnije nijanse te malo više tuša, kao što će se vidjeti iz priloženog. Recept je jednostavan: CC krema za dobru bazu, malo korektora za podočnjake, roskasto rumenilo, svjetlija nijansa sjenila na kapke, tamnija nijansa na luk iznad kapaka, pažljivo iscrtana linija tušem, maskara za veći volumen te sjajilo. S obzirom na to da su oči jako naglašene, sjajilo je obavezno svjetlije nijanase. A kako to konkretno izgleda, pogledajte u mom tutorialu:)

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj