COSMO INFLUENCERICA: Nina Mia Čikeš otkriva je li ikad bila žrtva mode

27/03/2018

Arhitektica Nina Mia Čikeš definitivno je jedna od Hrvatica s najviše stila pa bismo rado zavirili u njezin ormar i stan. Otkrila nam je tko je njezin omiljeni modni dizajner, ali i najdraži dizajnerski komad namještaja

Kako biste opisali svoj modni stil?
Često za opis svog stila koristim riječ eklektičan, jer bolju do sada nisam pronašla za njegov literarni opis. Kombiniram različite stilove i rijetko sam vjerna sam jednom pravcu. U principu volim ekstravagandnu odjeću i bez obzira da li je trenutak prigodan ili ne, koristim svaki kako bih je nosila. Međutim, postoje dani kada naprosto nisam nimalo zainteresirana za modno usklađivanje i izađem iz stana doslovce u onom što prvo ugrabih iz ormara. To je pak tzv. ˝nonšalantni stil˝.

Omiljena modna kreatorica/kreator?
Alexandar McQueen prvenstveno zbog svog ekstremizma u modi, sjajnog kolažiranja i sjajnih inspiracija koje su ga dovele do još sjajnijih produkata. Npr. Kolekcija 2009-2010 gdje mu je inspiracija bio genijalan Leigh Bowery, ali i sami koncepti kolekcija koji nikada nisu bili površni već su uvijek težili prezentirati i trenutno stanje u njegovom mirko i makro kozmosu.

sdsd

Izvor: Instagram

Jeste li ikad bili "žrtva mode"?
Žrtva mode u nekom negativnom kontekstu uistinu nikad nisam bila. Prvenstvno cijenim modu kao umjetnost, i cijenim posebne komade jer su neki zaista u rangu umjetničkih djela. Nikada nisam robovala stilovima, niti smatram da moraš imati mnogo novaca da bi izgledao kao da si sišao sa filmskog platna. No opet, da netko zaviri u moje ormare, čak bi zločesto mogao komentirati da sam tzv. žrtva mode; ali ja bih radije koristila izraz- predani kolekcionar.

Kako izgleda vaš stan, u kojem je stilu uređen?
S obzirom na životnu kaotičnost, moj stančić posve odiše bjelinom i detaljima od drveta. Potpuna je suprotnost situaciji koja se nalazi unutar ormara. Nekako mi odgovara taj kontrast, volim minimalizam i čistoću s jasnim detaljima. Ne volim kaos u prostoru u kojem živim pošto je isti svugdje oko mene. Međutim, volim raditi i vidjeti umjereno eklektične interijere. Spojiti nespojivo, ali s maksimalnom dozom ukusa; interesantne su mi različite perforacije na materijalima, općenito korištenje više tipova materijala u interijeru daje zanimljive rezultate.

Komad namještaja koji biste voljeli imati ali je preskupi ili se više ne proizvodi?
Popis je podugačaka, ali svejedno ću podijeliti barem dio svojih neispunjenih želja s vama: sjajan talijanski arhitekt Gaetrano Pesce napravio je predivne stolce 543 Brodway Chairs koje bih rado vidjela za stolom u nekoj novoj blagavaonici, no trenutnom interijeru više bi odgovarala Breuerova Vassily Chair u bijeloj boji, kao i ostatak njegovog dizajnerskog opusa. Općenito više preferiram retro namještaj, ali kao i odjeća, i takav namještaj se da naći po vrlo povoljnim cjenama.

sff

Kad čujete riječ influencerica, pomislite...
Iskreno, uopće mi se nikako ne sviđa taj pojam, prvenstveno jer zvuči pretenciozno i izmišljeno. Međutim, nije mi potpuno negativan koncept tzv. influencera. Suštinski je to vrlo dobra ideja gdje individualac svojim kvalitetama i stavovima može utjecati na širi krug ljudi s kojima direktno nema doticaj. Ne bih sad ulazila u tipove influencera, ima tu svega i svačega, prvestveno hrpa copycat-a, ali meni bi uvijek pažnju okupirali zanimljivi i orginalni ljudi, a Instagram je definitivno zanimljiv novi kanal za prezentaciju takvih persona. No, nekako na kraju balade, mislim da je ta cijela fama na umoru, te da se samo čeka neko novo izmišljeno zanimanje. A do tada, drž'mo se mi svi svojih pravih zanimanja.

Ne propustite glasati za našu Cosmo influencericu, kliknite na sljedeću fotografiju!

Influencerice_Fotka-1240x700

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj