COSMO INFLUENCERICA: Marina Mesar OKO ima oko za - savršeno

26/03/2018

Upoznajte jednu od najtraženijih hrvatskih umjetnica, vrlo cjenjenu i izvan naših granica

Sa 8,708 followera na Instagramu, OKO je misteriozno umjetničko ime iza kojeg se krije Marina Mesar. Ova 37-godišnja umjetnica poznata je ne samo u Hrvatskoj nego i priznata umjetnica na međunarodnoj umjetničkoj sceni, pa je više nego zasluženo Cosmo influencerica.

London zove svojim drugim domom, a izlagala je u Parizu, Londonu, New Yorku i Rio de Janeiru. Njezine radove mogli ste vidjeti u londonskom muzeju Victoria and Albert Museum, galeriji e-fluxa u New Yorku, a njezin je mural dio stalnog postava Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu... 

A post shared by OKO (@3oko) on

I to je samo početak. Osim muzeja, ulica je njezino platno, jer simultano s radovima koji se izlažu u galerijama i muzejimna, OKO radi projekte i po javnim prostorima, kao što je ovaj, “The Ugly Duckling” (iliti, ružno pače).

A post shared by OKO (@3oko) on

Svoje pravo ime, Marina Mesar, ova akademska umjetnica nerado otkriva jer kaže kako je njezin rad njezina prava osobna karta. I to kakva osobna karta! Godinama uspješno kombinira galerijsko izlaganje i uličnu umjetnost.

Godine 2011. nominirana je za prestižnu nagradu ARTAQ ( European urban arts award), a 2013. dobila je Grand Prix nagradu na 31. zagrebačkom Salonu mladih. Je li ona ilustratorica, street-artist ili slikarica? Nije važno: njezini radovi ne zaboravljaju se lako.

A post shared by OKO (@3oko) on

Za ovu vrsnu umjetnicu možete glasati klikom na fotografiju!

Influencerice_Fotka-1240x700

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj