COSMO INFLUENCERICA: Petra Mamić o svim svojim strastima

26/03/2018

Ona obožava putovanja, a mi obožavamo njezin Instagram @skitnica, prepun savršenih fotki s genijalnih mjesta diljem svijeta

"Zašto putujem? Daljine me vuku!", kratko i jasno odgovara magistra egukacijske rehabilitacije Petra Mamić, naša Cosmo influencerica.

Što obavezno stavljate u kofer kad putujete?
Uvijek kažem da su mi samo 3 stvari potrebe – putovnica, novčanik i mobitel. Sve ostalo lako se nadoknadi. Kape i šeširi nađu se u mom koferu bez obzira na godišnje doba, osim njihove funkcionalne prirode odlično izgledaju na fotkama :-).

Najdraže mjesto na svijetu koje ste imali prilike posjetiti?
Teško mi je izabrati samo jedno mjesto, tako da biram Bali, Rim i New York. Nedavno sam posjetila Bali koji me oduševio, spoj tradicije, prirode i nasmješenih domaćina razlog je zašto bi se već sutra vratila tamo. Rim izvan sezone bio je san snova za mene, kada možeš uživati u tim predivnim trgovima, zgradama i ulicama bez horde turista. Veliki plus je što možeš pojesti odličnu pastu na svakom uglu. New York je za mene grad koji me najviše inspirirao i koji me potaknuo da uvijek imam velike snove. “Dream big” je misao s kojom sam napustila taj fenomenalan grad.

sdff

Mjesto na kojem još niste bili a sanjarite o njemu?
Voljela bi posjetiti Jordan i grad Petru, to mi je želja već duže vrijeme. Island, Maroko i Pariz su mi isto tako na samom vrhu te liste. Sanjarim o mnogim mjestima i ta lista se stalno mijenja i povećava.

Kad čujete riječ "influencerica" pomislite...
Prvo što mi padne na pamet jest odgovornost. Sa utjecajem definitivno dolazi odgovornost, influenceri bi svoj glas trebali iskoristiti kako bi inspirirali, motivirali i poticali one koji ih prate.

Kako biste se opisali u tri riječi?
Kreativna, vesela i pravedna.

Koje karakterne osobine mora imati blogerica da bi uspjela?
Osim nekih osobina kao što su kreativnost, organiziranost, izražene radne navike te upornost veoma je važno imati znanja iz mnogih područja (fotografija, marketing, digitalni mediji, pisanje). Stalno učiti nešto novo te se usavršavati. No možda najvažnija stvar jest strast prema onome što radiš. Ako toga nema, publika će biti mlaka, a 'burn out' neizbježan.

ssf

Tko je u životu na vas imao najveći utjecaj?
Možda će zvučati malo blesavo, ali ja sama. Mislim da svatko treba uvijek pronaći inspiraciju u sebi, a u životu se treba uspoređivati samo s jednom osobom – onom osobom koja si bila jučer.

Slavna osoba s kojom biste rado otišli na ručak i zašto baš s njom/njim?
Audrey Hepburn. Osim što je bila odlična glumica te ikona stila bila je prava dama i velika humanitarka.

Koji vam se aktualni modni, lifestyle ili travel trend sviđa?
Sviđa mi se to što se vraćaju točkice, to me jako veseli, a pogotovo kombiniranje različitih uzoraka. Ljetni trend koji obožavam jest sve pleteno, pogotovo različite košare u službi torbe.

A koji nikad nećete shvatiti?
Rijetko koji trend mi baš izazove neko čuđenje, možda neka ludost u šminkanju na Instagramu. No jedino što kod trendova ne mogu shvatiti je da budeš ono što nisi, samo da bi bio cool.

Želite li dati svoj glas popularnoj Skitnici možete to napraviti klikom na fotografiju!

Influencerice_Fotka-1240x700

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj