COSMO INFLUENCERICA: Mirjana Mikulec otkriva zašto ne prati slijepo trendove

27/03/2018

Najpoznatija hrvatska dizajnerica interijera otkriva što ju inspirira, koji joj je dio njezinog posla najdraži i što radi kad ne radi

Kad čujete riječ "influencerica" pomislite...
Pomislim na osobu s velikim iskustvom u svom području djelovanja, čije mišljenje se uvažava u širokom krugu ljudi.

Kako biste se opisali u tri riječi?
Uporna, u pokretu i hedonist.

Jeste li po prirodi povodljivi ili rijetko kad padate na utjecaje, trendove i slično?
Primjećujem trendove i volim se informirati, ali nikada ih ne pratim slijepo. Dobro znam izabrati iz svake sezone ono najbolje za sebe i ukomponirati ga u svoju priču. Na taj način izbjegavam uniformiranost.

ssf

Fotografija: Darko Mihalić

Koji su trenutno najveći trendovi u dizajnu interijera?
Svake sezone nešto se nametne kao must have i svi to žele u svom prostoru. Najnovije trendove obradili smo i u novoj 13. sezoni InDizajna koja je krenula 25.ožujka, posjetili smo jedan od najboljih sajmova namještaja, Salone del Mobile u Milanu i dobili najbolji uvid u nove smjernice uređenja interijera, te smo imali priliku zaviriti iza vrata najljepših interijera europskih metropola, zato pogledajte emisiju i sve ćete saznati iz prve ruke!

Kad vas je dizajn interijera uopće počeo zanimati, kad vam se desila ta ljubav?
Otkad znam za sebe stalno nešto mičem i premještam po kući, pa je bilo sasvim logično da se time i želim baviti. Nisam požalila!

Koji vam je dio vašeg posla najdraži?
Kada vidite zadovoljne klijente koji s guštom borave u prostoru koji sam za njih osmislila...nema boljeg osjećaja i nagrade za trud.

Što vas inspirira u svakodnevnom životu?
Ovisi, nekad mi kao inspiracija za neki interijer može poslužiti čak i nečija modna kombinacija, katkad je to godišnje doba, neki grad koji posjetim...Najčešće se s putovanja vraćam puna ideja i dojmova.

Što volite raditi kad ne radite?
Volim provoditi vrijeme s obitelji, otići na izlet, to nam najbolje napuni baterije, ali isto tako večera s prijateljicama ili dobra masaža uvijek su dobar izbor!

Najdraža prostorija u vašem domu?
Dnevni boravak. I inače mi je, kao dizajneru, to najdraži dio doma. Čim dođem kući, sjedam u dnevni boravak da malo odmorim, cure obično svaka na svojoj strani ili čita ili gleda TV, pa malo pričamo, družimo se...vikendom kada dođu prijatelji najčešće smo u ovom dijelu stana i nekako sve te ugodne i drage trenutke ili druženja povezujem s dnevnim boravkom.

U kojem se stilu uredili dom i jeste li jedna od onih osoba koja svako malo nešto premješta ili ne?
Možda je najtočnije opisati to kao spoj klasičnog i suvremenog. Velika inspiracija su mi bili pariški stanovi i oni skandinavski pa sam neke elemente i motive „posudila“ i iz takvih interijera. Inače sam tip osobe koja stalno nešto mijenja i premješta, barem je tako bilo do prije dvije godine kada sam preselila u novi stan. Tada sam ga opremila do posljednjeg detalja kako sam htjela, pa dugo nisam ništa mijenjala, ali prije par mjeseci sam promijenila trosjede. Zasad je to to, no tko zna.

Da niste dizajnerica interijera, bili biste... možete li se uopće zamisliti u nekoj drugoj profesiji?
Oduvijek maštam baš o ovom poslu, ali tko zna... to bi zasigurno bilo neko kreativno zanimanje.

 

Želite li svoj glas dati našoj kadidatkinji za Cosmo influencericu, možete to napraviti klikom na sljedeću fotografiju!

Influencerice_Fotka-1240x700

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj