Matko Knešaurek

26/10/2011

Mladi zagrebački glumac Matko Knešaurek, Marko Odak iz RTL-ove serije “Ruža vjetrova”, otkriva tajnu sretne veze i pale li se cure na dečke s gitarom

s

U dugoiščekivanoj sapunici RTL Televizije glavnu ulogu igra 25‑godišnji Matko Knešaurek, koji u splitskoj verziji Romea i Julije glumi Marka, dečka iz tajkunske obitelji Odak. Prvi dojmovi gledatelja su i više nego dobri, a upravo su zbog njega mnoge cure svake večeri prikovane uz male ekrane. Stoga smo odlučili popričati s romantičnim "slamateljem ženskih srdaca" koji šarmira s malih ekrana, ali i u stvarnom životu.

Matko je posljednjih nekoliko mjeseci zagrebački Jarun zamijenio Jadranskim morem, a Zagrebačku goru splitskim Marjanom. I snašao se poput ribe u vodi. "Nemam problema s mijenjanjem lokacija pa mogu reći da uživam. Uostalom, što se mora tiče, nije mi teško iako mi ipak ponekad nedostaje metropola", objasnio nam je glumac. A nedostaje mu i zbog djevojke Ane s kojom je već dugo u vezi. "Naša priča uistinu dugo traje. Bio sam zaljubljen u nju još u osnovnoj školi. Ja sam bio sedmi, a ona peti razred. Potom je krenula u istu gimnaziju kao i ja. Samo što sam onda drukčije izgledao. Bio sam pravi roker, imao dugu kosu pa me nije prepoznala. Budući da ona mene nije doživljavala u osnovnoj školi, poslije ja nisam nju. To je bio pravi ljubić. Jedni ga pišu, a drugi žive", kaže Matko.

Prije nego što je završio Akademiju glume i lutkarstva u Osijeku, pohađao je osnovnu i srednju glazbenu školu, smjer - gitara. Matko ima i jedan neobičan hobi: žongliranje! A da mu to vrlo dobro ide, uvjerili smo se u kratkoj stanci između snimanja dok je ležerno žonglirao odgovorima na sva pitanja kojima smo ga rešetali.

SsKad je gluma prevladala nad glazbom? Zapravo nikada. Mogu vam reći da zajedno odlično funkcioniraju!

Što bi skuhao curi da je zavedeš? Fini čaj s nekim dobrim konjakom!

Koji tip cure ti se sviđa? Moja draga.

Ljubav na daljinu - je li to izvedivo? Definitivno funkcionira. Pa ja sam živi primjer za takvo što. Probao sam i najsretniji sam dečko na svijetu!

Koji je najbolji muški ulet koji će curu oboriti s nogu? Kad imate gitaru i dobro svirate, ne treba vam nikakav drugi ulet!

Koja je tajna sretne veze? Uzajamno poštovanje, razumijevanje, slušanje, podržavanje... Mislim da se sve te karakteristike mogu svesti pod nazivnik ljubav, a ujedno su dobar start za dugotrajnu vezu!

Što cura nikad ne bi trebala reći dečku? Ako se dečko i cura doista vole, mislim da si mogu reći zaista sve. Ako nešto prešutite, kad‑tad to će izaći na vidjelo. A tek će tada to postati velik problem!

Koji je najseksi komad ženske, a koji muške odjeće? Muškarce najviše pali kad žena ima haltere. A smatram da je na muškarcu najseksi fina košulja.

Što misliš o seksu na jednu noć? Nemam ništa protiv - tko voli nek' izvoli! Međutim, ja nisam za takve stvari!

Kakva mora biti cura iz tvojih snova? Kao moja Ana!

Kakvu glazbu slušaš i koje filmove voliš? Najdraži su mi filmovi "Državni neprijatelj br. 1", "Mostovi okruga Madison", "Što muči Gilberta Grapea", "Zdrpi i briši"... A od glazbe volim Queen, Davida Bowieja, Alicea Coopera, Depeche Mode, Led Zeppelin...

 

 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj