Filip Dizdar odgovara

09/03/2012

Uh, Filipa niste ni najmanje štedjeli: izrešetali ste ga b(ezb)rojnim pitanjima. A simpatični Zadranin strpljivo je odgovarao na baš sve što ste ga pitali pa je otkrio što misli o uletima, seksu na jednu noć, ljubomori, vezi, idealnoj ženi…

s

Pjevanje, režiranje ili fotografiranje? Što vam je draže?
Sve troje ima svoje čari i drago mi je da imam priliku i uvjete baviti se time. Ali, s glazbom imam najdublju emocionalnu povezanost i najdulje se njome bavim pa je moj odgovor uvijek - glazba.

Čime se trenutačno bavite?
Trenutačno provodim dane snimajući autorski materijal za album prvijenac koji će izaći ove godine. Album radim pod producentskom palicom Zvonimira Duspera Dusa i u tome sam cijelim duhom. Usporedo s tim radim naslovnice za časopise, DJ-iram vikendom i režiram dva spota.

Tko treba prvi prići – dečko ili cura?
Po nekom nepisanom pravilu dečko je taj koji treba biti prvi, ali kako nikad nisam bio od uleta "dis' mala", uglavnom je u mom slučaju bilo suprotno.

Prilaze li vam cure?
Nije da čekaju u grmu ispred kuće, ali zna se dogoditi da mi priđu, najčešće kad radim kao DJ.

Najbolji ulet?
Ne mogu se sjetiti najboljeg, ali jedan mi se urezao u pamćenje. Grupica ljudi je u ime svoje prijateljice (koja nije bila prisutna) napisala poruku. U poruci je pisalo da joj se sviđam i da bi joj se trebao javiti. Uz broj i ime na dnu je pisalo: "Bavi se gimnastikom!"

Najgori ulet?
Uh, nisam siguran da znam koji je to bio, ali znam da nisam fan dovikivanja preko ceste.

Tko u vezi mora imati glavnu riječ – dečko ili cura?
Oboje i nijedno. Mislim da je ključ uspješne veze dobra komunikacija i znati se povući kad si stvarno zeznuo.

Ljubav na prvi pogled? Je li moguća?
Sudeći po romantičnim filmovima - jest, ali ja je još nisam iskusio. Smatram da za pravu ljubav treba malo više vremena i upoznavanje partnera, a ne samo jedan pogled.

sSeks na prvom izlasku i seks na jednu noć? Mišljenja?

Teško da bih ikad ušao u vezu s djevojkom s kojom sam spavao na prvom izlasku. Što se tiče seksa na jednu noć, imao sam iskustva, ali osim trenutačne zabave, ništa više nisam vidio u tome.

Što je važno za dobru vezu, a što za dobar seks?
Za dobru vezu su najvažniji povjerenje i komunikacija, a za dobar seks također. Smatram da u dobroj vezi seks ne može biti loš.

Ide li ljubav preko želuca?
Ne ide, ali definitivno pomaže kad su i ta osjetila zadovoljena.

Što cura treba napraviti da privuče poglede?
Pada mi puno stvari na pamet, od svijetlih boja do nedostatka prednjih zuba. Stvarno ne znam. Ovo je možda bolje pitati neku curu.

Najgore što vam se dogodilo u životu? I najbolje?
Tip sam osobe koja loše stvari voli ostaviti iza sebe i nastaviti dalje prema boljima. Tako da nemam nešto najgore što me prati, a svaki dan pokušavam stvoriti nešto najbolje.

Jesu li zaista muškarci s Marsa, a žene s Venere?
S tim bih se složio. Mislim da se žene i muškarci razlikuju po mnogočemu i da često mi na neke stvari gledamo puno jednostavnije, dok im žene pridaju pravu vrijednost. One su mnogo osjećajnije i plemenitije od nas i često je baš u tome razlika.

Omiljen položaj u krevetu?
Varira ovisno o raspoloženju, upali mišića i lokaciji.

Tajna dugotrajne veze?
Trenutačno sam u najduljoj u životu i po tom pitanju nemam nekih pametnih savjeta - osim da budete iskreni i nesebični.

Jeste li ljubomorni? Je li vaša cura ljubomorna?
Mislim da jesam, ali u granicama normale. A što se tiče cure, ona je slična meni po tom pitanju.

Postoje li granice u krevetu?
Mislim da granice ne postoje sve dok je to nešto što oba partnera žele.

Po vašem mišljenju, žene su…
Dio koji nedostaje svakom muškarcu.

Što vam se najviše sviđa kod cura? Što prvo primijetite?
Nakon izgleda, karakter je taj koji me može osvojiti. Volim cure koje imaju stav i svoje ja. Prvo primijetim pogled, a onda sve oko njega.

Idealna žena je…
Ona koja je s tobom na kraju dana i s kojom znaš da će sve biti u redu.

sSavjet curama - Kako zavesti željenog dečka?
Mene uvijek osvoji kad je cura nasmijana, prirodna i ne glumi nešto što nije.

Što je to najluđe što ste ikad napravili?

Imao sam poprilično burno djetinjstvo i stalno smo radili neke ludosti. Jako sam volio visine i često su mi znali vikati da siđem s kuće ili stabla.

Što biste najviše željeli u životu?
Baviti se onim što volim, što me ispunjava i imati oko sebe ljude koje volim.

Što je za vas sreća?
Sreća je za mene onaj trenutak kad se svi djelići života poslože i ne postoji ništa više što bih u tom trenutku želio.

Odakle vam takav talent za fotografiju?
Iskreno mislim da se s osjećajem za estetiku rađamo i da se to ne uči, nego svatko ima svoj način na koji vidi svijet. No, oduvijek sam bio vizualni tip i iako sad jako loše crtam, kao dijete sam stalno crtao. I danas kad fotkam uglavnom razmišljam na sličan način. Uvijek imam sliku u glavi kako bih želio da ta fotografija na kraju izgleda i težim tome. Što se tiče tehničke strane i rasvjete, moram priznati da sam pročitao jako puno knjiga o fotografiji i iz njih izvlačio lekcije kako što postići.

Imate li neki savjet za mlade fotografe?
Naučite sva pravila fotografije, pogledajte sve instruktivne filmiće, pročitajte sve knjige o fotografiji koje vam se nađu pri ruci, a onda sve to zaboravite i krenite fotkati!

Što vas se najviše dojmilo kod fotografije?
Sloboda interpretacije i postizanje određene emocije preko fotke. Slično kao i u glazbi, fotka se može oblikovati da pošalje određenu poruku ili izazove nekakvu emociju. Volim je istraživati i svaki put isprobavam nešto novo - nekad više, a nekad manje uspješno.

Pročitala sam da ste nekad bili "buco" i da ste znali dobiti košaricu kod cura. Koja je najveća pouka koju ste izvukli od vremena dok ste bili "odbojni" do danas kad ste seksi komad?
Ha-ha, nisam siguran da sam seksi komad, ali ajd. Ne znam koliko sam pouka izvukao, osim što su mi se neke stvari, poput pronalaženja cure, olakšale. Možda je pouka zapravo u tome da je najbolje kad možeš naći onu koju želiš, pa ona i završi s tobom - bez obzira na to kako izgledaš, nego kad te žele sve na svijetu, a ti ne možeš naći onu koju ti želiš.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj