Upomoć! On može "predugo"!

03/03/2011

Oduvijek sam željela frajera koji može dugo. A sad mi se želja obila o glavu jer moj partner ima “poremećaj” na kojem bi mu mnogi pozavidjeli jer može izdržati u erekciji i do pola sata... Samo nikako da svrši pa mi je seks već postao malo naporan. Kako da mu pomognem da se opusti?

s

 

Malo ste me zbunili. Ako je doista riječ o pola sata, ima dosta muškaraca koji to mogu i teško da im zbog toga nešto nedostaje. S druge strane, ako ne može ili vrlo teško postiže orgazam tijekom odnosa, onda možda postoji neka smetnja. (O tome je li to i problem, morali bismo pitati njega.) Postoje muškarci koji su prilično uspješni u postizanju orgazma masturbacijom, no to im rijetko ili nikako ne polazi za rukom u snošaju. Obično i ostali partneričini pokušaji završavaju podjednako jalovo. U seksološkoj se literaturi to naziva odgođena ejakulacija.

Reakcija koju opisujete gotovo je klasična. Prvo dolazi zadovoljstvo zato što seks napokon traje koliko želiš, a potom kreće zabrinutost i samookrivljavanje ("sigurno mu nisam dovoljno privlačna"). Ako se vaš partner pronađe u ovom opisu, nije problem to što mu niste dovoljno privlačni, nego u nečemu što zapravo slabo ili nikako ne razumijemo. Postoji trening koji muškarcima s odgođenom ejakulacijom može pomoći u postizanju orgazma tijekom snošaja.

Ako je problem u tome što niste sigurni koliko ga privlačite, to možete razriješiti razgovorom i ne inzistirajući na seksu čiji je jedini smisao da vam dokaže koliko ste mu seksi. Takav je seks obično manje uzbudljiv i, iako nehotice, samo produbljuje vaše brige. Možda oboje možete malo više uživati u procesu. Dolazak na odredište nije uvijek i krajnji cilj putovanja.

 

 

 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj