Što sa seksom nakon prevare?

29/02/2016

Imam 30 godina i u braku sam tri godine. Prije godinu dana rodila sam blizance, a nedavno mi je muž priznao da me prevario pa vam zato i pišem. Naša je veza prije toga bila sjajna, a kad su došla djeca, moje sva energija i pažnja bile su usmjerene na brigu o njima. Potpuno sam se udaljila od muža, nije bilo svađa nego smo jednostavno prestali raditi stvari zajedno i vrlo smo rijetko pričali o stvarima koje nam se događaju. Naravno, to se odrazilo i na seks pa posljednjih godinu dana nismo baš bili aktivni. Da ne idem u detalje, nakon povratka s jednog poslovnog puta priznao mi je da me prevario. Rekao je da on inače nije takav i da me voli, ali da ga je počelo izluđivati što ga više i ne primjećujem. Razmišljajući o tome, shvatila sam da ima pravo da sam zapostavila naš odnos, ali očekivala sam da će to razumjeti jer su ipak sad djeca na prvome mjestu. Iskreno, nisam čak ni ljuta koliko sam tužna. On kaže kako bi učinio sve da to ispravi i da mu je žao, ali ne mogu prijeći preko toga. Problem je što imam osjećaj da mu više ne mogu vjerovati.

Nije vam lako, ni jednom ni drugom. Razumijem da u ovom trenutku ne možete prijeći preko toga, i to je jednostavno tako. U ovom trenutku. Dobra je stvar da ima i drugih trenutaka koji će, prije ili kasnije, doći. Dobar ljubavni odnos, ako ste ga dosad uspjeli izgraditi, i malo sreće kupit će potrebno vrijeme. Vrijeme je da zajedno stignete do onog drugog, budućeg trenutka.

Trebat će vremena i truda, no nikada ne bih samo tako odustao. Krize, razgovori o teškim stvarima, uviđanje vlastitih previda, prihvaćanje nesavršenosti drugoga i iskustvo opraštanja – sve je to građevni materijal istinske intim­nosti. Osjetite li u nekom trenutku “malu snagu”, jednostavno uvedite pojačanje. Ponekad i jedan razgovor s nepoznatim trećim, stručnjakom za terapiju para, može pružiti korisne uvide i tako pomoći.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj