Seks je savršen, ali... On je kvragu oženjen!

26/02/2014

Studentica sam i u vezi sam već tri godine. Prve dvije godine veza je bila super, a onda me prevario i nismo se čuli par mjeseci. Nakon toga sam mu odlučila dati drugu šansu. No, prije tog prekida, njegov prijatelj kojeg često viđa mi je počeo slati poruke. Ignorirala sam ga totalno, ali kad sam se pomirila s dečkom nekako sam se počela dopisivati s tim tipom. Dok sam radila u drugom gradu i bila na faksu, dopisivanja su postala skroz seksi i strastvena. Imali smo par puta seks preko telefona. Osjetila sam neku opuštenost s njim, iako moram napomenuti kako fizički nikako nije moj tip. I malo po malo smo se dogovorili da će doći do mene. I imali smo savršen seks. Imala sam osjećaj kao da mi je doslovno u glavi i čita misli, nešto nevjerojatno. Trajalo je možda dva sata, sve skupa. On je oženjen, no opet smo završili u krevetu. Jednostavno nisam takvu seksualnu privlačnost imala nikada, ni s kim. Imam 25 godina, nisam amater u seksu. Kako je u braku, ponekad se čujemo pa se posvađamo jer smo iznervirani time što ne možemo tu strast konzumirati. Previše je riskantno. No, svaki naš razgovor završava orgazmom preko telefona. Jednom smo se poseksali u vlaku i puka je slučajnost da nas nije tko uhvatio. Moje pitanje je: što da radim? Ne mogu doživjeti orgazam ako ne mislim na njega. Seks s dečkom je dobar, ali se ne može usporediti sa… Sve sam pokušala kako bih prestala misliti na tog muškarca, no ništa. Stalno ga sanjam. Znam da se ne smijem naći s njim, ali i znam da bi i slučajni susret mogao biti koban za oboje. Znam da ga želim i jasno mi je da to ne smijem.

Neću sakriti da sam čitajući vašu poruku osjetio empatiju. Opsesije imaju divnu prošlost i tešku i tužnu sadašnjost. Ima li ikoga tko nije osjetio barem tračak toga? (Vjerojatno, jer kako je jedan francuski prosvjetitelj napisao: „Umjerene strasti proizvode dosadne ljude“. Ili tako nekako.) Primarni problem s opsesivnim mislima njihovo je trajanje. Često su tako dugovječne jer ih sami podgrijavamo ili to obilato čini druga strana – ne želeći nas pustiti.

Ono što me zanima u vašoj priči je sljedeće: ostavimo li seks po strani (jasno mi je kako je to lakše reći nego učiniti), kakav bi on bio partner? Naravno, da nije u braku. Imate li neku ideju o tome? Svatko tko je terapeutski radio s parovima može posvjedočiti kako seks, čak ni kada je nezamislivo dobar, nije dovoljan za uspješnu vezu, a vama je, ako se ne varam, emocionalna povezanost važna. Ono što trenutno možete učiniti za sebe jest promisliti o svojoj vezi (je li postala tek alternativa samoći ili?)…

i nastaviti sanjati. U snovima je sve dopušteno. Za ostalo će trebati vremena, što i sami znate. Mogućnost slučajnog susreta će prestati biti problematična kada prihvatite činjenicu da sjajan seks nema nužno ničeg sudbinskog u sebi, odnosno da nije znak neponovljivog susreta duša. („Lula je ponekad samo lula.“ U današnjem seksualno osviještenom i informiranom vremenu, odličan seks ne mora biti ništa više od poklapanja erotskih senzibiliteta dvoje neznanaca.) Do tada, predviđam visok rizik „slučajnih susreta“. Osjetite li u nekom trenutku potrebu da skinete malo tereta sa sebe, porazgovarajte s nekim psihoterapeutom/kinjom. Ako ništa drugo, da udahnete malo svježeg zraka.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj