Moj muž ejakulira prije vremena

27/06/2011

Moj muž (30 godina) i ja imamo problem. Naime, događa se da on povremeno prije vremena ejakulira. Ponekad kaže da se previše uzbudio, ponekad da ne zna u čemu je stvar. Zatim je zaista sve u redu i onda sve ispočetka. U posljednjih godinu dana takav "ispad" se dogodi otprilike svaki treći put. Zatim izgubi seksualnu želju i po mjesec dana mi ne prilazi. U početku mi se činilo da je preumoran, sad ipak mislim da je problem druge prirode. Ne želi doktoru, a ja više nemam strpljenja.

x

 

Je li problem druge prirode? Nisam siguran da vas razumijem. Koje druge prirode? Možda one da većina ljudskih bića ne dolazi uvijek jednako brzo ili na isti način do orgazma? Može li umor djelovati na "izdržljivost"? Da, osobito ako je povezan s napetošću, brigama, stresom... - i bojazni da ćeš je opet razočarati. Ne čini li vam se da je pravi problem prije to što vam po mjesec dana ne prilazi (što će, a propos, povećati vjerojatnost da će mu pri prvom sljedećem odnosu biti teže odgađati ejakulaciju)?

To dosta govori o vašem odnosu. O očekivanjima (kako seks svaki put mora biti odličan) i komunikaciji. Što mislite da bi mogao dobiti od liječnika? Otvoren razgovor o tome što vašem mužu znači razočarani pogled supruge? Zrelost prihvaćanja činjenice da seks dvoje ljudi koji zajedno žive ne može uvijek biti savršen? Bojim se da tražite nemoguće - barem kada je riječ o liječniku.

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj