Mogu li se navući na vibrator?

18/01/2016

Pišem vam zbog jedne dileme koju imam zadnjih nekoliko mjeseci (tj. otkad sam
prekinula višegodišnju vezu) koju ne doživljavam preozbiljno, ali svejedno me
'kopka'. Riječ je o tome da imam nekih nedoumica kada se radi o 'zabavljanju' s vibratorom. Dvije moje prijateljice (one su isto prekinule veze, jedna pred godinu i pol, druga pred par mjeseci) zdušno preporučuju vibrator, tvrde da nikad nisu doživjele intenzivniji i duži orgazam i stalno me nagovaraju da probam. Po njima vibrator nema mane i tvrde da je bolji od bilo kojeg frajera. Znam da su dobronamjerne, ali mi to njihovo nagovaranje već pomalo ide na živce, a priznajem i da se pribojavam jer sam jednom negdje pročitala da vibrator stvara ovisnost u smislu da navikne tijelo na takav intenzitet orgazma kakav onda poslije nije moguće postići sa živim čovjekom tj. ljubavnikom. Ne mislim da je masturbacija loša i sama ponekad masturbiram, ali mi se korištenje vibratora čini možda malo pretjeranim forsiranjem seksualnog užitka. Jednog dana ću sigurno opet biti u vezi i ne želim tada imati problema jer sam se 'navukla' na vibrator. Valjda ne bih smjela donositi sudove jer nisam probala i moguće je da samo racionaliziram neke svoje strahove, ali pomogao bi mi savjet (ili da me uputite negdje gdje ima više informacija) o prednostima i manama vibratora jer ne vjerujem da je išta na ovom svijetu 100% pozitivno i bez nedostataka.

Možda je to stara ludička tradicija, ostatak vremena kada su naši preci demonstrirali protiv prvih (parnih) strojeva, uništavali ih i palili – u strahu da će im oteti posao. Odmahujete rukom? Jeste li znali da je i prvi vibrator bio pogonjen parom? Naravno, nije baš bio džepnog formata. U svakom slučaju, rezultati znanstvenih istraživanja ne idu u prilog vašoj zabrinutosti.

Prema velikoj američkoj studiji, objavljenoj 2009. godine u časopisu Journal of Sexual Medicine, vibrator je koristilo nešto više od polovine žena u nacionalnom uzorku, pri čemu su žene koje su nedavno koristile vibrator bile nešto boljeg seksualnog zdravlja od ostalih žena. Vibrator je nesumnjivo efikasniji od muškarca, osobito ako ste baterije tek kupili, ali nikako dojmljiviji. Uz zujanje, orgazam može stići brže, no ne nužno intenzivnije.

Naprosto, različiti (nesumjerljivi) doživljaji. Seksualni odnos uključuje mnogo toga što stroj ne može ponuditi. Od mirisa, do riječi izgovorene u pravom trenutku. Pitate me o pozitivnim i negativnim stranama uporabe. Pretpostavljam da o pozitivnim stranama uporabe vibratora već sve znate. Negativne strane, s obzirom da ovisnost o vibratoru još nije zabilježena, jednostavno je izbjeći. Zbrinjavanjem praznih baterija na ekološki prihvatljiv način.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj