Kako znati je li mu stalo?

26/02/2014

Prije šest mjeseci prekinula sam osam godina dugu vezu. Brzo sam je preboljela i shvatila da sam napokon napravila nešto napravila za sebe. Da napokon uživam sama. I onda sam se ponovo zaljubila. Traje to već tri mjeseca. On je isto tako bio prekinuo vezu. Bio je savršen, drag, javljao se uvijek na vlastitu inicijativu, a onda je odjednom počelo zahlađenje. Zapravo, počeo je stalno pričati o svojim problemima iz kojih ne vidi izlaz, a ne želi mi ih objasniti. Kaže da mu je stalo i da ga nikakva druga cura ne zanima, da osjeća da bi mogao biti u vezi samnom, ali da trenutno ne može. Stalo mi je do njega i željela bih biti uz njega, no to jednostavno ne dopušta. Javlja se kada poželi i sve je super, no kada se javim on djeluje kao da ga nije briga. Da li ga pustiti, čekati ili se boriti?

Bome, doista ne donosite odluke naprečac. Ne kažem to posprdno. U današnjem vremenu multi-taskinga, ultrakratkog raspona pozornosti, prividno neograničenih izbora i stalne dostupnosti, strpljenje i promišljenost postaju arhaične vještine. No, u slučaju koji opisujete jedva se suzdržavam od požurivanja. Mrsko mi je biti njegov glasnogovornik, no nije mu stalo. Barem ne onoliko ili na onaj način na koji je vama postalo stalo.

Nadam se da ste upravo pomislili: „Otkud on zna što moj dragi želi ili ne želi.“ Točno, nemam pojma, no što bi vi zaključili na mom mjestu: (a) tip se stalno izvlači na neke probleme o kojima odbija razgovarati, (b) javlja se samo kad mu odgovara i (c) ignorira potrebe osobe s kojom se viđa. Ne znam jeste li nakon prošle vezi imali dovoljno vremena za uživanje sama sa sobom, no ovo je dobra prilika da to učinite. Čak i u ranoj fazi, veza koja je zdrava i ispunjava izgleda poprilično drukčije od vašeg opisa. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj