Kad vam orgazam jednostavno pobjegne

21/08/2013

Imam 31 godinu. Moj je problem nemogućnost postizanja orgazma tijekom seksualnog odnosa. Posljednjih dvanaest godina imam redovite seksualne odnose i uživala sam i bez sretnog kraja u njima. Tek mi je sada počeo smetati moj problem jer sam naišla na muškarca s kojim želim ostati zauvijek. Prva njegova reakcija nakon što je shvatio da ne mogu svršiti bila je pomalo šokantna. Prvi se put susreo s time kod žene. Ženin orgazam mu je bitniji nego njegov. Odličan je ljubavnik, trudi se maksimalno, ali meni orgazam jednostavno pobjegne. Mogu ga postići prilikom samozadovoljavanja i to je to. Prilikom penetracije, ručne i oralne stimulacije uživam, ali to je sve, dalje od toga ne ide. Isprobali smo i različite poze za koje se stručnjaci zaklinju da moraju funkcionirati. Proučila sam i knjigu koju ste preporučili ("Kako postići orgazam i naučiti uživati u seksu"). Imam osjećaj da je to za mene nemoguća misija i da će nas moj defekt razdvojiti. Ranije sam mislila sam da ako mogu sama, moći ću i s partnerom, ali prošlo je već deset mjeseci otkako smo zajedno. Znam da se to ne može isforsirati, no pitam se što ako nikada neću moći. Ne bih htjela da drugdje potraži ono što mu ne mogu dati. Ima li spasa za ovakve slučajeve?

Postoji li doista problem? Da, ako je njegov ego veći od potrebe za bliskošću. Da, ako je vaš strah da će te ga izgubiti (jer niste perfektna i svemoguća žena) snažniji od vašeg samopouzdanja i spoznaje o tome što sve pružate partneru. Vjerujem da mu je užitak partnerice važan. To nije isto što i orgazam. Orgazam ne mora biti njegovo remek-djelo. Zašto ne bi bio zajednički projekt?

U mnogim pozama je posve izvedivo da je on u vama dok istodobno rukom (ili vibratorom) dodatno stimulirate klitoris. To je stvarnost brojnih parova koji su itekako zadovoljni svojim seksualnim životom. Nastavite uživati i graditi s partnerom zajednički seksualni svijet koji će biti, i smije biti, drukčiji od onih u kojima ste i vi i on živjeli prije. Možete li se brinuti manje, a više se igrati? Zatreba li, uvijek mu možete šapnuti koliko vam znači u krevetu i oko njega. Imate li, dakle, problem?

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj