Kad su erotski signali pogrešno protumačeni

30/05/2011

Imam 23 godine i mogu se pohvaliti svojim izgledom. Osjećam se erotično i mnogi su mi to potvrdili. Moja seksualnost jako dolazi do izražaja i mnogi pogrešno shvate moje signale. Kako da shvatim izravne upade poput: ''Mogu li ti lizati vaginu'' ili ''Mogu li te je**ti''? U tom se trenutku osjećam jeftino i frendice mi govore da me takvi dečki ne poštuju. Kako na to gledaju muškarci i što mi možete reći o tome? Ne osjećam se kao cura lakog morala jer već godinama imam samo jednog ljubavnika u kojeg imam povjerenja, koji se ne hvali i voli našu intimu, ali svejedno se naježim kad čujem riječ ''drolja''. Možda to ima veze s time što sam intimna s dečkom s kojim nisam u vezi? Ili je posrijedi nešto drugo?

s

Da, postoji neka dilema u vama. To nema veze s "kriplima" koji ulijeću sa suicidalnim prijedlozima, niti s prijateljicama koje vas tješe (možda s nešto ljubomore jer ste, čini se, u centru pažnje). Kada te unutarnje sumnje ne bi bilo, bili biste ili kratkotrajno bijesni na takve tipove ili biste ih hladno "prizemljili". Svakako ne bi bilo motiva za ovo pitanje. Mogu li vam objasniti otkuda ta sumnja? Ne baš, ali dobra je vijest da je potaknula razmišljanje u vama. (Nadam se da ste spremni zasukati rukave i poraditi na sebi.)

S jedne strane, činjenica je da je ženama koje vole seks, i to manje ili više otvoreno pokazuju, gotovo nemoguće izbjeći titulu koji spominjete. Velika većina muškarca, a i dobar dio žena, naprosto ne znaju kako izaći na kraj s takvim ženama. Čine ih nesigurnima. S druge strane, postaviti seks u centar svog života može biti i problem "iznutra" - ne samo zato što će to mnogi kritizirati kao strategiju društvene promocije, nego zato što seksualni užitak i intimnost može biti teško izbalansirati.

"X je divan za vezu, ali s Y-om je seks nestvaran!", nije lako biti u toj koži. Želje i potrebe nisu uvijek jedno te isto. Ono što nam stvarno treba obično ne izaziva grižnju savjesti, no nerijetko zahtijeva iskrenost prema sebi i hrabrost u odnosu prema okolini.

 

 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj