Je li penetracija dovoljna za orgazam?

29/06/2015

Imam 28 godina i dosad sam imala tri seksualna partnera s kojima sam bila u duljim vezama. Prvi sam put imala odnos u 21. godini. Sa svojim trenutačnim dečkom sam u vezi već godinu dana i volim seks s njim, no nikako ne mogu doživjeti orgazam i on to ne zna. Zapravo nikada nisam doživjela orgazam tijekom seksa ni s jednim dečkom, nego jedino masturbacijom (stimulacijom klitorisa). Zaista mi je prelijepo s njim i uživam u seksu iako nema orgazma. Jako me uzbuđuje i s njim se osjećam slobodno u svim svojim seksualnim željama. Ne uspijevam ništa promijeniti po tom pitanju pa sam već prihvatila da je to tako i da će tako ostati. Međutim, on obožava kad vidi da uživam i zaista uvijek čini sve da budem sretna i zadovoljna pa pomalo osjećam grižnju savjesti što ne zna za tu veliku tajnu. Ne usuđujem mu se priznati jer mislim da ćemo tako upropastiti ovo što imamo, a orgazam se vjerojatno neće dogoditi. Molim vas za neki savjet i da mi objasnite mogu li ja uopće doživjeti orgazam samom penetracijom.

Pregledate li arhivu časopisa, vidjet ćete da je pitanje koje ste postavili na kraju pisma prilično često. Decidirani odgovor na vaše pitanje ne postoji. Činjenica je da postoji popriličan broj žena koje nikada u životu ne dožive orgazam bez dodatne stimulacije. Za neke penetracija jednostavno nije dovoljna, koliko god dugo trajala. Činjenica je da postoje i one koje u nekoj dobi osjete promjenu u svom seksualnom funkcioniranju.

Ponekad nabolje, ponekad nagore. Većina žena brzo prihvati činjenicu da postoje razlike u načinu na koji dolaze do orgazma, da nisu sve žene iste, ali da to ne znači da s nekima (ili njihovim partnerima) nešto nije u redu. Lijepo je pročitati da i vi spadate među te žene te da vam iskustvo govori kako biti drukčija (od uobičajene predodžbe) ne znači manje uživati. Kada je riječ o vašoj dilemi, čini se da je u zraku minus i plus. Minus je mogućnost da ćete se osjećati neadekvatnim i frustriranim. Plus je da ćete moći uživati u orgazmu uz njega, što će ga veseliti. Moja mi kristalna kugla kaže da će minus, bude li ga uopće, biti prolazan, a plus vječan.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj