Je li on možda latentni homoseksualac?

28/10/2014

Nedavno sam upoznao mlađeg tipa koji mi se jako dopao. Ispričao mi je sve o sebi, uključujući i neke teške stvari. Stvorila se neka povezanost i nakon par dana sam se jako zaljubio u njega. No, nakon početnog uzbuđenja postao sam očajan jer tip nije gej. Kaže mi kako me je nevjerojatno zavolio i znam da je iskren. No, rekao je i da je uzbuđuju žene. Jednom smo se počeli smo se grliti i maziti, prilično pijani, no nije bilo seksa (niti je imao erekciju). Ujutro je rekao da mu je to bilo prvo takvo iskustvo i da se to sigurno ne bi dogodilo da nije bio pijan. Stalno priča o curama. Je li to ono što Freud zove latentnom homoseksualnošću? Bez obzira na njegovu seksualnu orijentaciju, kako to da nije imao erekciju?

Ne bih se upuštao u diskusiju o tome što je latentna homoseksualnost. Ta Freudova teorija, kada me već pitate, mnogo je bliža filozofiji nego znanosti. Ono što seksologija kaže jest da je erekcija prilično dobar indikator seksualne orijentacije, osim kada je u igri puno previše alkohola ili kada postoji nelagoda, odnosno strah od posljedica. U znanstvenim istraživanjima, mjerenje erektilne reakcije, odnosno njezin izostanak, smatra se najboljim objektivnim pokazateljem seksualnog interesa.

Što to govori o vašem slučaju? Najvjerojatnije ono što vam je momak i sam rekao. Da ste mu jako dragi kao osoba, da osjećaj bliskost i prijateljsku intimnost, no da njegov seksualni interes leži negdje drugdje. Što to znači za vas? S obzirom na trenutnu akutnu zaljubljenost i razumljivu sklonost interpretacijama koje vašu nadu (da biste jednom ipak mogli postati par) održavaju na životu, predložio bih da se malo odmaknete. S vremena na vrijeme, dogodi se da upoznamo nekoga tko se čini idealnim partnerom. I koliko god bude teško kada shvatimo da od toga neće biti ništa, završetak je ponekad početak istinskog prijateljstva. (Da je živ, H. Bogart bi se sigurno složio sa mnom.) 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj