Trudna sam, a seksa niotkud

30/05/2011

Imamo 33 i 40 godina, u braku smo dvije godine, ukupno smo u vezi sedam godina. Živimo sami. Trudna sam, planirano obostrano. Zaposleni, materijalno sređeni, zdravi. Osim seksa, sve je savršeno - pažljiv, pomaže u kući, oslonac, oko svega ostalog se slažemo... U početku je seks bio čest, svaki put kad bismo se vidjeli po nekoliko puta, i to na njegovu inicijativu. Problemi su počeli nekoliko mjeseci prije braka – seks sve rjeđi. (...) Inače je zatvoren tip, a ja potpuna suprotnost. (...) Sada smo u totalnoj krizi. Ja trudna 22 tjedna, s trudnoćom je sve ok, a seksa više nema. Ja sam pukla (malo i hormoni) i napala ga. Prvo se izvlačio da mu je neugodno što sam trudna, da bi na kraju rekao da njemu seks i ne predstavlja nešto. (...) Poznajem sebe i znam da tako ne mogu dalje. Ne mogu zamisliti da se sada u najboljim godinama odreknem nečeg tako lijepog. Ne znam kako se postaviti, odakle krenuti?

s

Čini se da kod vašeg supruga nije toliko riječ o gubitku želje, koliko o manjem interesu od vašega. Također, ne čini se da bi uzrok mogli biti neki drugi problemi u vašem odnosu jer vezu opisujete kao iznimno kvalitetnu. Je li vaš muž ikada imao problema s depresijom? (Postoji li taj problem u njegovoj obitelji?) Nažalost, problemi vezani uz nedostatak seksualne želje, odnosno uz različite potrebe partnera nije nešto što se rješava s nekoliko savjeta.

U tom smislu, jedna mogućnost je zajednički posjet seksualnom psihoterapeutu. Osim toga, mislim da bi za početak bilo dobro smanjiti pritisak, barem kada je riječ o snošaju. Možda seks mogu biti i druge aktivnosti, od masaže do zajedničkog tuširanja. I još nešto. Imam osjećaj da vam njegova zatvorenost otežava problem, da se osjećate kao ekspres-lonac. Umjesto da mu pokušavate objasniti što bi i zašto trebao činiti, pričajte mu o onome za čime čeznete, o tome što je vama potrebno i kako se osjećate.

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj