Imate li kvalifikacije za curu ili samo frendicu?

05/05/2014

Viđam se sa jednim momkom s faksa. Sve je počelo još prije osam mjeseci. Prvo smo se dopisivali danima i noćima, a onda nakon pola godine, kada sam prekinula sa dečkom, našli. Nismo prestali pričati. Saznala sam o njemu mnoge stvari. Rekao mi je još tada da me poštuje, da mu se sviđam, ali kako nije siguran bi li htio vezu. Rekao je da se za to možemo kasnije dogovoriti, prvo da se upoznamo. I tako smo nastavili. I dalje se čujemo svaki dan, viđamo se kad se dogovorimo. Seks još nismo imali. Željela bih znati da  li ima nade da ga navedem na vezu i da li mu je imalo stalo. Inače, uvijek mi prvi piše, ali kako sam se u životu opekla milijun puta držim ga na distanci. Njegov je problem što mu je društvo na prvom mjestu. Kada ga prijatelji pozovu, tu više ne mogu ništa.

Ponudit ću vam dvije verzije, dva scenarija. Uz punu odgovornost, vi ste ta koja bira onaj „pravi“. U prvoj verziji, vaš tip je našao savršenu prijateljicu, nekoga s kim može pričati o svemu, do u detalje. Premda tu ženu ne želi izgubiti kao prijateljicu, prilično mu je jasno da se ona ne kvalificira za curu.

Razumiju se i dijele pogled na svijet, no prema njoj naprosto ne osjeća razinu privlačnosti potrebnu za vezu. Svjestan da ona želi mnogo više od prijateljstva (koliko god to prikriva), izbjegava s njom biti posve izravan i otvoren jer je ne želi izgubiti. Da se njega pita, tu i tamo bi prijateljstvo rado pomiješao sa sa seksom, no ona ne šalje slične signale.

U drugoj verziji, tip je društven i otvoren u svemu, osim u vlastitom ljubavnom životu. Tu voli sve polagano, korak po korak, jer se već puno puta opekao u svom kratkom životu. Pomalo je nesiguran i draže mu je da ona inicira sljedeći korak. No, jednom kad nekoga zavoli, onda je to naprosto to. Koji scenarij vam se čini vjerojatniji? Onaj koji se više podudara sa stvarnošću, nadam se.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj