Hoće li mi se seks u troje obiti o glavu?

03/12/2013

U braku smo pet godina, jako se volimo, odlično slažemo u krevetu, seks nam je uzbudljiv... Uglavnom, imamo sjajan brak po svim pitanjima, pa čak i po profesionalnom i ekonomskom. Oboje smo iskusni u seksu i imali smo dovoljno partnera/ica prije braka i možemo otvoreno razgovarati o svemu. Stvar je u tome što sam biseksualna i jako me privlači žensko tijelo, s time da, naglašavam - volim isključivo i samo svoga muža. Ostalo su samo seksualne fantazije. Već smo nekoliko puta pričali o seksu u troje (s još jednom ženom) i vidim da je i njemu ideja napeta. Još je nismo realizirali iz sljedećeg razloga: smatram da nam treba prava osoba za to. Pod tim mislim da bi ta žena trebala biti jako dobro sama sa sobom i imati sređen vlastiti život, da se ne bi dogodilo da poslije tog iskustva s nama poželi moga muža, moj brak ili moj život, jer uistinu imam muža i brak za poželjeti. Već mi se i bez seksa u troje dogodilo da primjetim da su neke žene jako ljubomorne na to što imam (kao da mi je palo s neba!). Stoga pitam: jesu li moji strahovi opravdani, to jest da li dugo i pomno birati treću osobu? Da li je moguće da mog muža (makar podsvjesno) muči moja biseksualnost, premda mu stalno pokazujem da je jedini i najbolji za mene? Može li seks u troje (ako nije stil života već samo ekskluziva), doprinjeti uzbuđenju u braku ili samo izazivam vraga?

Teolozi kažu da vrag nikada ne spava. Rečeno na meni bliži način, iluzija je da život možemo u potpunosti kontrolirati. Činjenica da je rizik ponekad može biti itekako uzbudljiv, ne čini ga manjim. Vaša poruka to jasno iskazuje. Dugo i pomno birati treću osobu pokazuje, ako ništa drugo, zrelost i brigu.

Naravno, ni najbolja procedura izbora nije garancija. Je li moguće da vašeg muža, „makar podsvjesno“, u cijeloj toj transgresiji ponese (i) druga žena? Bez obzira što njoj, recimo, uopće nije palo na pamet poželjeti vaš život ili muža? Spominjem to naprosto zato jer toga nema u vašem pismu. Kad smo već kod podsvijesti, da, sve je moguće. Slušati da si „najbolji i jedini“, ne znači nužno čuti da si dovoljan. Za nekoga, ne nužno i vašeg supruga, pravi izazov ne mora biti prihvaćanje partnerove biseksualnosti, već spoznaja da nisi dovoljan.

Čitajući vašu poruku, imam osjećaj da vam nisam napisao ništa novoga, ništo o čemu već niste promišljali, i to mi je drago. Kratkotrajno, seks u troje može pridonijeti uzbuđenju u braku. Dugoročno, takav eksperiment obično postane fotografija u zajedničkom albumu erotskih uspomena ili pak točka u kojoj su, retrospektivno gledajući, započele bračne teškoće.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj