Djevica sam i to me malo već smeta...

17/06/2013

Imam 17 godina. U školi mi je dosta stresno i nastojim imati što bolje ocjene, tako da se često imam potrebu opustiti, pogotovo preko vikenda. Ponekad netko od mojih prijatelja napravi party na kojem me uvijek iznenadi koliko su neki moji prijatelji seksualno iskusni. Djevica sam i to me počelo u zadnje vrijeme smetati. Ne mogu reći da su sve moje prijateljice već spavale s dečkom, ali one koje jesu kažu da ne znam što propuštam. Trenutno nemam dečka i zato pomišljam na to da spavam s nekim tko to nije, a i točno znam koga odabrati. Poprilično sam zbunjena jer nisam baš sigurna da je to pravi način i uvijek sam mislila da će moj prvi put biti s nekim s kime ću biti u vezi i kome će biti stalo do mene. No, htjela bih se toga riješiti, pogotovo zato što je to u zadnje vrijeme sve o čemu razmišljam.

Ljudi svašta pričaju. Nešto od toga je istina, nešto je istina samo za njih, a ostalo ima malo veze s istinom. Pričati o svom seksualnom iskustvu u vašim je godinama obično način da drugima pokažemo kako smo važni i odrasli. Ako je to dovoljno dobar razlog za vaš prvi seks, siguran sam da će prijateljice biti sretne i zadovoljne. Nakon toga ćete moći otvoreno popričati o stvarima koje biste najradije bile propustile.

Zbunjenost je koristan osjećaj. Kaže vam da je za neke odluke potrebno vrijeme. Sudeći po vašem školskom angažmanu, niste netko tko nema svoje ja; niste netko tko slijepo slijedi druge iz nesigurnosti ili osjećaja manje vrijednosti. Stoga napravite stvari po svom, onako kako mislite da je potrebno. (U povjerenju, svima nam treba – priznali to ili ne – netko tko će doista mariti za nas.)

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj