Analni bez boli

29/03/2011

Zamolila bih vas da mi nešto pojasnite i date točne upute ako može. Jer čini mi se da ste vi najstručniji u tome. Ja sam u sretnoj vezi već pet godina, a dečko me već tri godine gnjavi i moljaka da iskušamo analni odnos... Kao sve su mu prije mene dale i bilo im je super. I znate što, još me uvjerava da ću, kad se prijeđe ona točka boli, otkriti takvu sreću i zadovoljstvo da ću tražiti još, pa još... 

Nije da ja ne bih, samo mi se tijelo svaki put toliko ukoči, ono - trta totalna, da mi na kraju dečko treba davati umjetno disanje, ha ha ha:). Svašta mi je već palo na pamet. I tablete protiv bolova i one kremice za guzu koje sadrže anesteziju, ali strah je vrag!!! S druge strane, htjela bih probati tu vražju dolinu zadovoljstva, samo bih vas molila da mi točno napišete kako da to izvedemo bezbolno?

s

Tablete za bolove? To zvuči kao mračna komedija: piti analgetike prije seksa. Eventualno nakon što nastupi reuma, negdje oko penzije. Prije praktičnih savjeta, jedna stvar: nemaju sve žene jednaka iskustva s analnim odnosom. Neke u tome uživaju, nekima je tako-tako (no znaju da to uzbuđuje njihove partnere i pruža im užitak), a neke ili boli ili im je dovoljno neugodno da to izbjegavaju. Slično je i s gej muškarcima. Neke studije govore da njih 15-ak posto izbjegava receptivni analni odnos jer je bol prevelika. Gdje ste vi u svemu tome?

Odgovor je trenutačno nepoznat. Ono što može pomoći u naslućivanju odgovora su vaše reakcije kada vam partner tijekom seksa prstom masira anus. Možete li se opustiti? Je li vam to ugodno? Ako jest, onda bi i odnos mogao biti pozitivno iskustvo. Osobito kod prvih iskustava, analnom odnosu mora prethoditi „predigra" - stimulacija prstom i eventualno jezikom, uz istodobnu stimulaciju klitorisa. Pokušaj penetracije dolazi nakon toga, kada ste dovoljno opušteni, uz obilnu uporabu nekog sredstva za ovlaživanje (kod nas se često naziva i „gel za masažu") i kondom.

Najbolje je, za početak, pokušati u položaju u kojem sami možete kontrolirati dubinu penetracije (rukom): ležeći na leđima, s jastukom ispod trtice i uzdignutih nogu. Penetracija na početku mora biti vrlo postupna i polagana, po potrebi isprekidana pauzama, kako bi se prvi te osobito drugi mišićni prsten u anusu opustio. Onaj vanjski možete voljno opustiti, no ne i onaj unutarnji (njega će biti potrebno šarmirati). Prodiranje penisa stoga mora biti VRLO polagano. (Paralelna stimulacija klitorisa je i dalje dobra ideja.) U trenutku kada osjetite bol ili izraženu neugodu, partner će se naprosto „zalediti" (ni mrdac) - sve dok neugodni osjećaj ne mine. Nakon toga se nježno i postupno prodiranje nastavlja. Određenom broju muškaraca neće biti lako održati erekciju u takvom procesu. No, to je njihov problem, ne vaš. Neke stvari treba zaslužiti, zar ne?

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj