Zavrtite se na Carouselu i neće vam biti žao

15/04/2019

Od ovog će vam curiti sline, jer u Singapuru se, ako to još nisam dovoljno puta naglasila - fantastično jede. I da - apsoutno je odlična ideja otići na neki od buffeta koji su posvuda.

Moja gastronomska avantura zove se Carousel, restoran u hotelu Royal Plaza on Scotts. Nije ovdje samo večera aktualna, rade doručak, ručak, popodnevni čaj i večeru.

Ne znam što me čeka, ali čim ulazim s desne strane mi se smiješe plodovi mora. Poredani jedan uz drugog kočopere se lososi, kozice i škampe, školjke, pa onda sushi i sashimi, sve u svemu 15 raznih morskih oblizeka.

'U Singapuru je buffet s morskim plodovima obožavan! Većina restorana ima u ponudi 6 vrsta ribe i plodova, mi imamo 15', kaže mi FB menadžer Abraham Tan.

9

Mene ipak više privlači brazilski roštilj. Jer kad si u Aziji to je apsolutno egzotično - da jedeš fino i kvalitetno meso. Churrasco station samo je jedna od 17 kuhinjskih postaja. Ako si jako gladan potpuno izludiš, jer ne znaš gdje bi počeo.

2

Jedan beskrajno simpatični kuhar odaje mi tajnu: najbolje je započeti baš s onim što ti se najviše jede. Jer ako želiš probati od svega po malo, do vremena kad dođeš do onoga što želiš - nisi više gladan. Zato odlazim drito na brazilski roštilj - restoran je inače halal pa nema svnjetine, ali smiješe mi se piletina marinirana 24 sata, govedina i janjetina. Kombiniram s naan kruhom na indijskom dijelu. Pa kad sam već tamo uzmem i netom ispečenu tandoori piletinu iz zemljane peći. A gdje ćeš tandoori bez cuuryja, pa onda uzmi još malo krumpirića, probaj paellu, ne možeš zaobići kineski dio sa hrskavom piletinom, a onda će se i Japanci uvrijediti ako ne probaš njihovu tempuru, ali ček, ček tu je i raža na roštilju pa onda i cijeli odjel sa salatama… Do vremena kad sam skužila da ima i talijanska kuhinja bila sam već skoro pa sita.

4

A kad tamo kuha Robert Mak, apsolutni showman. Ne šljivi te ni pol posto kad mu kažeš što želiš. Odmjeri te i kaže: I cook risotto for you!

Zapravo sam htjela špagete od sipe s jastogom, ali ajde dobro. Stiže mi najmekši, najkremastiji rižotić s tartufima. Jedva dišem i razmišljam da li imam mjesta i za nešto slatko, kad eto opet chefa Roberta.

5

'Evo jedna rapsodija za vas u pet okusa', kaže i spušta tanjur. A kad tamo crne špagete od sipe s jastogom, ravioli od špinata s umakom od pesta, špagete u šalši, njoke s pancetom, aglio i oglio umak… Evo sad dok ovo pišem, skoro da mi suza kane što nisam uspjela sve pojesti! Što bih sad dala!

6

Ipak sam nekako uspjela utrpati i slatko, a u Carouselu imaju kutak koji se zove Vrtni deserti. Dio kolača i torti su od povrća - od mrkve, rubarbare, cikle ili bosiljka. Da vam ne pričam o macoron kolačičima u obliku hamburgera i najstarijem jelu na jelovniku - bread & butter pudingu koji se u hotelu služi već 45 godina. Ali morate probati i sladoled od slanog žumanjka - kažu mi…Tamo je i novi okus od meda i makadamije, kokosa, kao i bubur chacha - koji je mješavina slatkih krumpira, crnog graha, banane i okusa - rapsodija koju se treba probati, jer ovako kad pročitaš zvuči čudno. 

7

U Singapuru sam uspjela natući 4 kile, a ne debljam se baš lako. Nisam mogla prestati jesti, izgubila sam bitku.

Ali sve te divote, zahtijevaju i vojsku ljudi da sve izgleda savršeno. U Carouselu na menuju svakoga dana naime ima između 140 i 150 jela! Svaka tri mjeseca mijenja se jelovnik, a svakih deset dana dolaze u goste kuhari s raznih strana svijeta - Italije, Japana, Francuske, Španjolske - kako bi unijeli dašak svježine. Jer gosti stalno traže nešto novo. Carousel ima 118 zaposlenika i 38 kuhara, prava tvornica koja mora savršeno funkcionirati.

8

Royal Plaza on Scotts nedavno je renoviran i ima još jednu odličnu foru - besplatan mini bar. I popodnevni čaj i koktele navečer. Ne možeš ostati gladan ni žedan, paze te i maze. I naravno da znaju gdje je Hrvatska i tko je Luka Modrić.

Nalazi se inače odmah uz Orchard Road, koji ultra fensi dio grada gdje su se smjestili brandovi kao što su Chanel, Dior, Ralph Lauren i slični. Možda ne možeš baš kupiti, ali možeš gledati. I prošetati, jer te nakon onakve klope može spasiti samo šetnja i neko gazirano piće. 

3

Jako će mi se ovaj puta biti teško vratiti iz Singapura. Stvarno se osjećaš nekako posebno. Tko će mi se tako skoro obratiti imenom ujutro i pitati me kako sam spavala i kakva jaja hoću? Da li bi još malo kave, imam li svega dosta… Falit će me da me netko razmazi kao u Royal Plazi. Srećom, odlazim na Bali gdje me čeka modro nebo i bijeli oblačci, ocean i zelenilo rižinih polja. I dijeta!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj